När som helst nu, vilket kanske kan kännas lite stressande. I alla fall för mig som gärna planerar saker in i minsta detalj. 

Siris första ord i dag var: ”Nu är det inte många dagar kvar tills Lillebror kommer!” Och hon har ju rätt. 6 dagar kvar till bf. Kan ju för Visso gå över två veckor med men tror inte det. Siri kom som sagt på bf+2. Så vi får se när Lillebror känner sig redo. Just för tillfället hoppas jag allt sätter igång på dagen eller tidig kväll. Så det inte sätter igång mitt i natten. Tänker mest för Siris skull. 

  Vad fort tiden går. Jag tyckte likadant när vi väntade Siri. Som jag skrivit tidigare så åkte vi till Ikea & Citygross på bf dagen den 25/6, det gör vi inte denna gång. Håller oss nog på hemmaplan och inte heller någon storstädning kommer ske just den dagen jag vaknar pigg, vet ju inte om det blir samma som förra graviditeten men det återstår att se. 
Graviditeterna har skiljts sig en hel del, så här kommer lite skillnader. 

Jag kräktes mer med Siri, men mådde nästan ännu mer illa med Lillebror. Men kräktes kanske bara 5-10 gånger om dagen denna gång. Jag kräktes inte heller lika många veckor utan fram till v 20/22, med Siri var det fram till v 26. Men som sagt höll sig illamåendet i desto längre denna gång. 

Minns inte att jag hade konstig smak i munnen, det har jag haft hela graviditeten. Jättejobbigt! Inget smakade gott. Likasinnade ständig klump i halsen. Vidrigt! 

Med Siri gillade jag sött mer, nu har jag haft väldigt svårt för sött. Mer salta smaker som lockat. Söta drycker gick helt bort från början och Cola, Sprite, saft m.m har helt byts ut mot bubbelvatten och kranvatten.

Cravings, hade jag inte så mycket med Siri egentligen, inte heller denna graviditet. Men morötter och bubbelvatten har varit på topplistan. Ganska överkomligt. 

Halsbränna denna vedervärdiga åkomma. Drogs med den även med Siri i magen, men då var det mest besvär på kvällar. Denna gång är det när som helst. Men absolut värst om jag äter mjölig mat (pannkakor tex) eller stark mat och paprika. Knaprar då och då tabletter för detta som hjälper lite sisådär. 

Kroppen har skött sig mycket bättre denna graviditet. Vet inte om det beror på att min ”normala smärttröskel” har höjts i och med all värk jag hade när jag var sjuk, eller om kroppen helt enkelt klarade denna graviditet bättre. Sen har jag inte ens gått upp hälften av de kilon jag gick upp med Siri så det bidrar nog också till att kroppen mår bättre. Foglossning har jag även denna gång men i mildare form. Den är hanterbar. Ryggvärk har jag bara när jag sitter på en stol en längre tid, och så värst ont i övrigt har jag inte heller. Är inte heller lila svullen, så ringen går fortfarande att ha på. 

Tappa något på golvet var ett helvete när S låg i magen. Tappade räkningen på alla gånger jag faktiskt lät det där ligga kvar. Än så länge når jag golvet utan större ansträngning. Kan även sitta på golvet och ta mig upp därifrån. Så jag är mer rörlig. Sen har jag en liten hjälpreda här hemma som kommer springandes när jag tappat något och hjälper mig ta upp det. Väldigt skönt;) 

Boandet började väldigt tidigt med S, troligtvis för att vi då liksom inte hade något sedan innan. Nu har vi varit ute i god tid ändå, men inte alls på samma sätt tycker jag. Men nu vet man också att det inte behövs så mycket mer än lite kläder, blöjor och kärlek för att ta hand om en liten bebis. 

 BB väskan packades betydligt tidigare förra gången. Nu var det mest något jag tänkte på men som aldrig blev av. Men nu är den faktiskt packad och klar. 

Den största skillnaden från när Siri låg i magen är Rörelserna. Jag tyckte magen gjorde så stora rörelser när S låg däri, men ärligt talat…det är ingenting jämfört med Lillebror. Hjälp säger jag bara. Rörelserna gör ont och känns väldigt våldsamma och hårdhänta. Och han rör sig mest hela tiden. Så har inte behövt oroa mig över att inte känt rörelser på länge direkt. Men lite läskigt är det när hela magen liksom far runt. 

Det har nog varit mer olikheter än likheter på graviditeterna nu när jag tänker efter. Så vi får se om det blir lika olika barn. Spännande! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *