Det är lite svårare att rodda livet med två barn, varav den minste av dem vill amma hela tiden. Han vill helst äta varje halvtimma..så det känns lite som ett evighetsprojekt. Men det får vara så helt enkelt. Vet ju att det snart blir lite fler mellanrum mellan måltiderna. 

Igår gick vi upp allihopa vid 7 tiden. Jag passade på att duscha innan Fredrik åkte till jobbet. Och sen fixade jag iordning Siri, och klädde på Algot. Själv slängde jag bara på mig mjukiskläder och satte upp håret i en knut. Sen när dagisväskan var packad och Lillebror var i babyskyddet så åkte vi mot dagis. Bytte till gummistövlar på Siri och sen sa vi hejdå. Igår var det skogsutflykt för deras del. Så roligt att Siri var med på det, dessutom åkte dem buss dit. 

Jag och Algot åkte hem, han åt…igen! Sen åkte vi fram till Bvc för hans första kontroll där. Väl där blev han hungrig så jag snabbmatade honom inne hos Marie. Viktkurvan går uppåt och längden med. 4565gr och 57cm lång. (Ungefär lika stor som Siri var vid 6 veckor) så inte konstigt att han äter hela tiden för han växer så det knakar. 

Fick frågan hur jag mår..och ja det kanske inte alltid ser så ut men jag mår faktiskt riktigt bra. Är inte så värst trött och känner mig bra i kroppen. Sen att jag ser rätt sliten ut beror nog mest på solbrist och att jag inte sminkar mig..(har ingen tid alls till det, dessutom är det oerhört skönt att inte sminka sig, kunna gnugga sig i ögonen är ju ljuvligt. Haha) På nätterna äter Algot två gånger mellan 24-06 ungefär och det är ju inte så värst jobbigt. Skönt att han sover lite längre perioder då, så även jag kan sova lite. Däremot så blir jag otroligt trött på EM vid 15-16 tiden, knappt så jag kan hålla ögonen öppna. När Siri var bebis kunde man ju passa på att sova då, men nu är det ju inte lika lätt. Även om Siri är lugn och gärna kikar på tv en stund så kan jag absolut inte somna, det känns inte säkert men att bara vila och ta det lugnt är inte heller fel. 

Amningen funkar numer ganska så bra, däremot känns det som han ändå vill ha mer efter varje amning. Men när vi gjort en flaska ersättning så dricker han knappt någonting. Så han får nog i sig tillräckligt ändå. Såren börjar läka och jag kör på med amningsnappen någon vecka till så dem läker helt. Ska däremot bli skönt att slippa amningsnappen, kommer inte överens med den. 

Algot sover gärna på mig både på dagarna och nätterna. Det är såklart väldigt mysigt, men på dagen är det inte lika lätt när Siri också behöver mig. Vill leka eller ha hjälp på toa osv. Men det får gå helt enkelt. Längtar tills i helgen när även Fredrik är hemma, han jobbat halv dag idag och så jobbar han imorgon med sen tar vi helg. Så himla skönt. Jag ska passa på att städa iordning, vet att alla säger att man måste kunna strunta i sådant och bara njuta av bebisbubblan. Men jag mår dåligt av smuts och oreda..så för att jag ska må riktigt bra behöver jag någon timma då och då med städande. 

Idag får vi besök av Elinor&Ellinor och deras barn. Och imorgon kommer Systeryster och kusin Wilma. Det känns nu helt ok med besök igen, då hela veckan varit besöksfri. 

Just nu ligger Algot på mig och sover, Siri sitter bredvid och smaskar på ett äpple och vi passar på att prata utan att lillebror avbryter;) När Fredrik kommer hem kör jag ett snabbstäd här hemma och tar en dusch. Man får passa på då helt enkelt. 

Idag säger vi även Grattis till världens bästa Svärfar, Pappa, Farfar och gammelhusse Anders som fyller år. Hipp hipp Hurra. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *