6 Oktober 2016

Foto: memoriesbyjulia

Helt ofattbart att vår lille bebis nu är 6 månader, ett halvår som gått så fort men som innehållet massor av händelser, känslor och tankar. 

Algot är ett riktigt litet energiknippe som älskar när det händer mycket. En riktig liten mammagris som mer än gärna hänger ihop med mig hela tiden. Att bada hör till favoritsysslan och skrattar som mest gör han när Siri busar med honom. Han kämpar på med att försöka förflytta sig, och han lyckas med det faktiskt. 360 kör han på golvet. Och vänder runt från mage till rygg oftare än rygg till mage. Han sitter bra men såklart välter han helt utan förvarning ibland. Han försöker krypa men han kommer inte riktigt upp med magen, men rumpan den åker upp i vädret och det ser så gulligt ut. 

Ett Vanligt Dygn i Algots Liv 

8:00 (isch) vaknar han och vi tar tag i dagen. 

8.30 Frukost: En portion Gröt, Fruktpuré & D-dropparna(som vi nu äntligen kommer ihåg att ge honom) 

Lek & bus, gärna fart & fläkt. Eller snarare fullt ös medvetslös tills klockan blir ungefär…

10:00 Då är det dags för dagens första powernaps. Då sover han allt från 20 minuter till en timma. 

Sen lite lek igen, utforska golvet på mage, jaga leksaker som han inte når, vara lite frustrerad på det osv. Han vill mer än gärna hänga fast med mig, vilket ju inte alltid är ett alternativ. 

12:00 L U N C H inte bara för resten av familjen utan även den lille. En halv burk med mat och så puré till efterrätt. Han är sådär glad i maten, men han har hunnit få några favvisar i alla fall.

Bus med pappan eller som de två senaste dagarna då Fredrik badat Algot på lunchen. Det varierar lite vad som sker efter lunchen. Sen är det dags för dagens andra powernap. 

Ca 13:30 zzZzzZzzz denna nap kan vara i allt från 30 minuter till 1,5 timma. You nerver know. Men hur som helst så är detta hans längre vila och sovstund för dagen. 

Sen följer en vakenperiod i några timmar. De senaste dagarna har vi klämt in ett litet mellanmål i form av banan eller gröt eller lite frukt. 

15:00 Brukar det vara lagom att Siri vill ha mellis då nämligen, så då passar det ju bra att Algot äter lite med. Ibland lite gröt och ibland ammar han. 

Eftermiddagarna skiljer sig lite, men oftast blir det ytterligare en liten sovpaus. 

18.30 dags för kvällsgröt och sen tar vi lite kväll. 

21.30 Somnar oftast Algot för natten. 

Nätterna ser väldigt olika ut, ibland (ganska sällan) sover han från 21/22 tiden till 6. Men oftast äter han 2-4 gånger varje natt mellan 21.30-08.30. På natten är det endast amning som gäller. 

Lägg till x antal blöjbyten, dagislämningar och hämtningar, alla tråkiga vardagssysslor osv. Ja då har ni våra dagar helt enkelt. Dagar som jag älskar! Självklart är man trött ibland och känner sig orkeslös, men det försvinner så fort man får ett litet leende från minimänniskan. 

I Torsdags var det även dags för 6 månaders kontroll. Och lillebror växer så det knakar. 

Han väger nu 9030g och är 70cm lång. Självklart var jag ju bara tvungen att spana i Siris bok för att se hur stor hon var vid samma ålder. När Siri var 6 mån och 1 vecka gammal vägde hon 7860g och var 67,5cm. Inte konstigt att hon hade strl 68 länge Medans Lillebror redan nu börjat med strl 74. Och när vi ändå är inne på att jämföra så kan jag meddela att dessa underbara syskon är som natt och dag. Siri var lugnet själv, nöjd med livet och kunde sitta och spana på vad som hände runt henne, hon gillade lugn och ro mest. Algot är raka motsatsen lustigt nog, hetsig, har humör! Och vill att det ska hända saker hela tiden. Det dem har mest gemensamt är nog att båda var riktigt mammiga. Såklart duger pappa Fredrik med! 

Lite lika är dem ändå, men ändå så olika. Men älskar dem så ofantligt mycket att ord inte gör känslorna rättvisa såklart. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *