Jag bestämde att det fick bli några bloggfria dagar, och det har det ju faktiskt blivit. Men här kommer lite uppdatering i efterhand helt enkelt. Vi börjar med en fullproppad Torsdag. 

I Torsdags åkte jag och Siri mot Falköping vid 11.30 tiden. Första anhalten var McDonalds till Siris stora förtjusning. Hon åt dock inte så värst många bett av sin hamburgare men mina Nuggets åt hon desto mer av. Haha. Och morötterna slinker alltid ner. Jag tycker det är så mysigt att sitta och prata med Siri om allt och ingenting, hon har så mycket funderingar och tankar.  

  
Efter lunchen hann vi åka till djurmagasinet..där hade hon en viktigt uppgift. Hon fick nämligen välja ut födelsedagspresenter till en av de viktigaste hundarna som finns. Vår älskade Rockypojken. Han fyllde 9 år denna torsdag. Valet föll på en mjuk And ”för han gillar ju sin gosedjursgris så mycket!” Trepack med tennisbollar, en godistandborste och ett hundben. Hundmat köpte vi också såklart. 

Efter djurmagasinet åkte vi mot sjukhuset. Där känner hon igen sig, vi har ju varit där ungefär var tredje månad sedan hon var lite mindre än två år och fick glasögon. Så upp till väntrummet och vi var lite tidiga men Maggie (ögonläkaren) kom och hämtade oss nästan direkt. För hennes patient hade lämnat sent återbud. Tur för oss. 

  
 Siri är ju stor tjej nu så hon sitter själv på stolen såklart. Hon är så himla duktig. Maggie pekar på en tavla och Siri får berätta om det är ett hus, cirkel, fyrkant eller äpple. Nästa gång är hon stor nog att börja med den där gaffel/E symbolen istället. Vi bytte ju glasögon men även glas för några månader sedan och dem fick klart godkänt. Vänster öga dvs det hon skelat mest på, är nu ungefär nästan exakt på samma nivå som det högra. Så hon ser riktigt bra på båda. I vanlig ordning fick hon välja något ur lådan och i vanlig ordning blev det ett suddi. Nästa gång tar besöket lite längre tid för då ska ögonen droppas igen, men det är heller inget bekymmer för Siri. ”Det blir bara lite kallt i ögat, men det gör inte ont!” 

Efter Falköping köpte vi med oss fika och åkte ut till Mormor. Där Siri fick stanna några timmar, jag åkte och hämtade upp Fredrik. För i torsdags kväll var det nämligen dags för ”En inspirerande förlossningsföreläsning” i Skövde. 

Och jag måste säga att den föreläsningen på två timmar var bättre än hela vår föräldrakurs när vi väntade Siri. En jätterolig föreläsning där dem gick igenom väldigt mycket som vi kommer ha stor nytta av. Jag är ju lite (läs: extremt) känslosam och när dem sa att det var viktigt att liksom ha en tydlig målbild efter förlossningen så kom jag att tänka på min målbild. Det är när Siri och lillebror träffas för första gången. Jag blev helt tårögd. Just det ögonblicket längtar jag så otroligt mycket efter. Sen att hela familjen landar hemma ihop är något som jag längtar mycket till också. Sen spelade dem även upp ljudet av en skrikande bebis som ju är vanligast att höra direkt efter allt kämpande med förlossningen, då blev jag rörd igen. Men jag lyckades häva gråten;) 

Siri skrek inte när hon kom ut, men det var inget vi reflekterade över för vi såg ju att hon mådde bra. Vi får se om lillebror använder lungorna mer eller inte helt enkelt. 

Efter Skövde hämtade vi upp födelsedagshunden Rocky som fick vara hos Farmor&Farfar, och Siri som var hos mormor. Tack snälla ni för hund och barnvakt!! När vi kom hem var Siri så exalterad över att ÄNTLIGEN få ge Rocky sina presenter. Och hon blev så lycklig när hon såg att Rocky började leka med allt och bita på tandborsten. ”Det var verkligen perfekta presenter!!” 

  Älskade Rocky!! 9 år! Men har hela valpsinnet kvar. 
Vår intensiva torsdag följdes av en intensiv fredag…men det får bli nästa inlägg. 

Nu ska här lagas Söndagstacos för snart kommer Fredrik och vår lilla ballerina hem efter att ha varit på gympan. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *