Redan vid 9,30 tiden gick jag och Siri ut till bilen. Jag skulle fylla på spolarvätska, men har liksom inte ens tittat under huven på vår nya bil. Visste inte heller vart spärren satt..spaken hittade jag men inte spärren. Men med instruktionsboken så lyckades jag få upp den. Så med spolarvätska i bilen åkte vi med rena rutor mot Skövde. 

Använde mobilens gps, vi skulle nämligen hem till min fina vän Malin och hennes lille Nils. Och dem flyttade för ett tag sedan och jag har inte hälsat på i det nya huset. Men det var superlätt att hitta faktiskt. Och ett härligt hus hade dem köpt. Siri och Nils lekte och jag och Malin pratade lite om allt och ingenting.

Sen bestämde vi oss för att luncha på stan. Malin la förslaget om Glädje, så det fick det bli. Väldigt god lunchmat, dock åt Siri knappt någonting. Tror hon tyckte det var för högljut och stimmigt. Hon gillar inte det helt enkelt och höll sig väldigt nära mig hela tiden. Och åt som sagt knappt någonting. Men jag åt destomer. Ljuvligt gott potatismos och ugnsbakad lax! Efter lunchen kramades vi hejdå och Jag och Siri skulle påbörja vår shoppingrunda. 

  Men innan vi gick in i bilen var vi tvungna att leka lite med våra skuggor. Här fick jag två extra armar. Ja det såg såklart roligare ut när jag inte tog kort sammtidigt. Men Siri ville att vi skulle ta kort som vi kunde visa pappa. 
Vi åkte till Babyproffsen först, där köpte jag en ny Skötväska (mer om den i ett annat inlägg)  och Siri köpte en första present till lillebror som hon valde alldeles själv. Den vill hon ge första gången hon får träffa lillebror. Siri ville knappt gå ut från babyproffsen, det fanns ju så många roliga saker att titta på, testa och leka med. Men vi lyckades ta oss därifrån.

Nästa stop var Elins Esplanad. På jobbet blev det en del inköp, mest till Siri. Två par byxor och en baddräkt. Baddräkten har jag liksom försökt att undvika att visa Siri. Nu gick vi (tyvärr?!)rakt på den. Och jag hör bara Siri använda sin ljusaste röst ”Åååååååh mamma!!!!! Det är Elsa på den här baddräkten!!!” Ni kan ju förstå lyckan hon kände när vi faktiskt köpte den. Det är alltid lika roligt att hälsa på tjejerna på jobbet. Saknar dem massor! Underbara människor som jag har turen att få jobba med! 

Två päron fick vi med oss från fikarummet och dem åt vi upp vid dem gröna fina sofforna i gången. Siri tyckte dem var perfekta för att vila benen på. Sen gick vi i lite fler affärer. När Siri tröttnade fick hon låna mobilen och spela Pippi lite. Märkte att hon började bli ganska trött. Så vi gav upp shoppandet av kläder som ju inte är så roligt enligt en av oss. 

Däremot ville jag in på Dollarstore innan hemgång. Siri somnade den korta biten i bilen så jag bar henne in till kundvagnen. 

  Lilla smulan, tur du inte väger så värst mycket. 
  Satte henne i kundvagnen och där fortsatte hon att sova. Hon sov sig igenom halva affären. Då blev jag akut kissnödig. Fick ställa ifrån mig alla sakerna. Ta med vagnen in på toaletten. Sen kunde jag fortsätta. Att jag inte tänkte på det från början…kissnödig är jag ju mer eller mindre konstant. 
Siri fortsatte att sova, sen gjorde jag det största misstaget av alla….jag väckte henne! Hon ville nämligen så gärna kolla på leksakerna(sa hon på vägen dit) Men det var inte den vanliga glada Siri som vaknade…långt ifrån. Hon var förvirrad supertrött och svinsur! Inte ett ord fick hon fram, däremot en hel del gnäll och helt oförståeliga ljud. Jag blev stressad och var nästan övertygad om att hon hade     ont någon stans. Men insåg lite senare att det nog var ren och skär utmattning följt av lite för lite lunch. Hur som helst började hon så smått prata igen efter massa gnäll och då började jag känna igen henne igen. 

Vi löste hungern med ett besök på Max. Och äntligen åt hon några kycklingbitar och fick i sig lite juice. Sen var hon back to normal igen och lekte lite i lekhörnan. Rätt som det är hör jag någon ropa högt och knacka. Tittar och ser henne längst upp i ett av de runda fönstren i röret dit man måste klättra upp. Hon är överlycklig. Klättrar ner och springer det snabbaste hon kan till mig med uppsträckta händer och skriker ” Jag klarade att klättra upp!! Jag klarade det!!” Kunde inte annat än att le. Hon har nämligen inte varit tillräckligt lång för att nå upp tidigare. Liten har blivit stor helt enkelt. 

Efter en tidig morgon, lek med Nils, följt av stimmig lunch, shopping, fruktstund, shopping och Max så var jag helt slut i både kropp och knopp. Siri fick dock ny energi av maten så hemresan blev väldigt mysig ändå. Men trött var hon Lillan. 

Så det blev inte mycket gjort när vi äntligen kom hem. En lugn kväll i tv-soffan helt enkelt. 

Inte så konstigt att både jag och Siri tog sovmorgon i lördags och tog dagen i ett lugnt tempo heller. Skönt med en helg utan måsten. Även roliga måsten tar på krafterna. Siri frågade på lördagsmorgonen vad vi skulle göra idag, och när jag sa att vi bara ska ta det lugnt hemma fyrade hon av världens nöjdaste leende. Vi är lila hemmakära båda två.

Så efter en lugn helg är vi nu redo för en ny vecka helt enkelt. Siri ska till Gul måndag, tisdag och torsdag, jag ska greja och fixa här hemma och ja veckan kommer springa förbi helt enkelt. 

  Jag å kulan v37. Det är livat mest hela tiden kan jag meddela. Aktiv liten kille däri. Nu börjar magen kännas riktigt tung. Och trycket nedåt har ökat extremt mycket mot tidigare. Det är nära nu. 

Önskar er en härlig söndagskväll utan måndagsångest. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *