Ja då har jag sovit några timmar i soffan igen då. Och ligger nu efter tandborstning klarvaken i sängen…hade det inte varit för den där jädra tandborstningen kanske jag somnat om snabbare…men att lägga sig utan att exempelvis ta bort smink eller borsta tänderna finns inte på min världskarta. Minns när man var sådär ”lite” full när jag var yngre. Oavsett i vilket skick jag var när jag kom hem så tvättade/duschade jag samt borstade tänderna..det sitter inbyggt i autopiloten tydligen. Haha
☆☆☆
Har påbörjat x antal inlägg men slutfört 0 denna veckan såg jag nu i utkast, det blir så när man jobbat mycket och spenderat all ledig tid med min lilla Smula. Och oavsett uppdateringar eller inte så löper ju livet vidare. Denna veckan har jag långhelg Fredag Lördag Söndag, och det vill jag kalla lyx!  Att få tre dagars schemalagd ledighet, som jag faktiskt har ibland, är som en minisemester. Underbart!
☆☆☆
Idag har kroppen varit bättre än på länge, trött har jag varit men ändå haft mycket mindre ont än vanligt. Så Jag och Siri gick ned till Lidéns innan stängning. Siri gick en bit i början och en bit i slutet med sin docka och dockvagn. Så mysigt när vi är ute och går ihop. Rocky han kissade på varenda(!) stolpe..minst en gång gärna tre. Vi fick även sällskap av Malin&Margit en bit. Mysig pratstund♥
När vi kom till Lidéns fastnade Siri vid vattenstenarna och blev blöt! Och jag träffade många som jag pratade med. Härligt att bo i en liten stad faktiskt. Träffade även Siris kompis Maja& hennes fina familj, vad dom har växt våra små tjejer!!
☆☆☆
Idag blev det nattning på soffan efter fredagsmys. Och sen gick det ju ganska snabbt för mig att somna med ja…

image

Att få spendera varje ledig dag med en liten tjej som pratar massor och som är så glad och nöjd är helt underbart. Hade jag haft ett val så hade jag blivit hemmafru enbart för att få fler timmar tillsammans med min familj. Men kanske är det just den där kombinationen med jobb och lediga dagar som gör att man uppskattar tiden tillsammans mer?! Nej jag tror faktiskt jag hade tyckte det var lika härligt 365 dagar om året. Men just nu gläds jag åt att jobba 20tim/vecka eftersom det innebär just mycket familjetid. De första åren får man aldrig tillbaka. Skulle absolut inte vilja spendera dem med att konstant stressa till dagis, stressa till jobbet, stressa på jobbet(gör jag!) Stressa till dagis, stressa till efteraktiviteter/fritidsaktiviteter, stressa hem, stressa nattning osv.  Att 90% av tiden skrika ” SKYNDA DIG!!” Vad är det för ett liv. Tyvärr så lever många just i denna konstanta stress. Följderna tror jag kommer märkas med ett konstant dåligt humör, obefintligt tålamod och inte så nöjda barn. Märker av den där stressen en del på jobbet när en del kommer in och är så stressade, barnen i upplösningstillstånd(oavsett ålder!) Och tonen mellan förälder och barn är sträng, hård, sammanbiten och ibland helt uppgiven och elak. Jag vill inte ha det så och det är nog ärligt talat inte många som vill ha det så. En del har kanske inget val, men många har faktiskt det. Släpp alla påhittade måsten, och lev här och nu ibland! Jag är övertygad om att den dagen man blir gammal och tänker tillbaka på sitt liv kommer man inte ångra att man kanske missade en träning, fotbollsmatch, tvprogram, shoppingrunda eller utekväll. Det man garanterat kommer ångra är att man inte umgicks mer med sina nära och kära. Så ändra levenemönstret innan det är för sent är mitt lilla tips. Lättare sagt än gjort faktiskt. Och lägg ifrån er mobilerna!! Det sistnämnda är jag också kass på. Vill föreviga varenda minut med mobilkameran…men har så smått börjat inse att en händelse faktiskt är hundratusen gånger mer värd live än via en kameralins. Vilket jag visste innan med men ändå…Men ska bli bättre på att lägga ifrån mig mobilen/kameran.
☆☆☆
Nu ska jag försöka sova lite igen och i morgon(idag, men om några timmar) hoppas jag få vakna upp med strålande solsken och strålande humör med en kropp som känns som idag!! Drömma får man!!

image

Lek och stökerier hör vår vardag till. Här bakar Siri bulle….bullen består av Rockys dragleksak..fantasin är det inget fel på;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *