…snön har verkligen kommit och gått för att nu komma tillbaka igen. Men nu är det riktigt tråkigt töväder ute och jag kan tänka mig att det fryser över natten så när jag går och lämnar Rocky på Lidéns i morgon kommer det säkert att vara isbana, om det blir favorit platt fall i repris återstår att se.

Sedan sist har jag haft några härliga dagar tycker jag allt. Har jobbat och varit ute och promenerat en hel del och bara varit. I Fredags Åkte jag och mamma till Skövde och det blev verkligen en heldag. Vi trodde det skulle ta några timmar men kanske inte hela dagen. Men jag handlade all mat för en vecka framåt så jag behöver inte sätta min fot i en matbutik fören tidigast slutet av nästa vecka och det är en underbar känsla. Visst tycker jag att det är roligt att handla men minst lika roligt är det att bara komma hem efter jobbet och inse att det bara är att öppna skåpen och slänga ihop något. Dock är det inte alla dagar som man alls har lust att slänga ihop mat efter jobbet, men den finns i skåpen i alla fall.

Jag passade även på att boka tid för synundersökning när vi ändå var i Skövde så kl 14 Var jag på Synsam och fick min dom. Det var faktiskt inte alls så farligt som jag trodde. Dock vet i tusan om det verkligen blev rätt. För allt jag fick kolla på var suddigt, bara det att vissa prickar var mindre suddiga än andra men inte tusan såg jag något klart. Men i alla fall trodde dem att felet med mig var att jag är lite ”efter” i synen.. Haha ja jag skrattade. Men det ligger till så att när jag kollar ner tex i en bok eller på dataskärmen på jobbet och sedan kollar upp igen så ser jag suddigt ett bra tag och det beror helt enkelt på att ögonen har svårt att ställa om. Så Hon rekommenderade mig att skaffa glasögon som hjälper mig med detta så att det inte blir sämre. Så när undersökningen var gjord var det det svåraste kvar…att hitta glasögon till någon som inte passar i det. Haha ja ni skulle sett några av dem jag provade. Men så fixerade jag mina ”Sega” ögon på ett par bågar som jag fastnade för direkt. Och när jag provade dem så var det dem som satt absolut bäst med. Så dem fick det bli. Och om 2 veckor kommer ni se dem på mig och kan då göra er egen bedömning om dem passar eller inte;)

Sen när jag kom hem så åkte Fredrik iväg till handbollsmatchen, och jag och Rocky drog en runda på ringleden, denna rund blev allt annat än behaglig, för det första la headsettet av efter 300 meter, hade visst glömt att ladda batteriet!! Sedan i ungefär samma veva som Rocky var som jobbigast i sina försök att pissa över andras revir började det snöa. Till en början var det små fina flingor som singlade ned lite försiktigt men dessa förvandlades sedan till iskalla spikar som slog emot en och for in i ögonen. Både jag och Rocky kände nog inte för att fortsätta gå. Men vi ger då banne mig inte upp utan körde intervallträning runt nästan hela ringleden. Joggade lite och gick mycket. Sen när vi kom hem lite smått nedkylda. Gick jag in i duschen och försökte värma upp mig igen, gick inget vidare. Efter 8 kom Fredrik och hämtade upp oss så åkte vi hem till Lena Niklas och världens Bästa Stella och käkade Fredagspizza. En mysig avslutning på kvällen tycker jag.

I Lördags vaknade jag med en hemsk huvudvärk så gymmet var inte att tänka på. Gick och la mig igen efter en dos tabletter. Vaknade flera timmar senare med en utsträckt Rocky vid min sida. Mådde som tur var lite bättre, gick en promenad och sedan kom Felix hit. Vi spelade Kinect utav bara tusan och hade sjukt roligt. Sedan kom även Jessica och Cornelia så då blev det fika och sedan middag (i den ordningen).

Fredrik slutade inte jobbet fören vid halv 5 så när han kom hem hade jag laddat mina julkänslor till max och fick för mig att vi skulle till Lidéns och fixa med Våran adventsljusstake. Fredrik var kanske inte heltänd på idén men sagt och gjort. Och ungefär 1 timme senare var årets adventsljusstake klar. Och den är nu redo att tändas nu på Söndag 1a Advent!!

Min enda tanke var att göra den så vit som möjligt eftersom det är lite temat för julpyntet detta år i vardagsrummet.  Och vit blev den, men tyvär för vit (hur detta nu var möjligt) Så jag slängde i lite bruna detaljer med.

Man måste börja någon stans, i mitt fall började jag med ett stort silverfat, 4 ljus och lite sten.

Jag Plockade ihop lite saker och provade mig fram, ändrade femtielva saker och sedan sakta men säkert (Enligt Fredrik i snigelfart) så blev den till slut klar.

Ja mycket vitt blev det men även lite brunt som kontrast. Jag tyckte det var jätte svårt att få till det i år.

Men fick helt enkelt sätta stop och vara nöjd=)

1-3 Advent har jag satt i samma antal nålar med en liten diamant på för att se vilket ljus som tillhör vilken advent.

Och på 4:e Advent satta jag fast en julgran.

Det Är sjukt roligt att göra en adventsljusstaker varje år och dem blir väldigt olika. Förra året såg den ut såhär–>

Ett mindre fat och helt andra färger.

Alla som känner mig eller som läser denna blogg vet att jag ÄLSKAR allt som har med julen att göra. Det är den i särklass bästa tiden på hela året. (ja jag gillar sommaren med)

När det börjar närma sig December börjar jag förbereda och lyssna lite försiktigt på Julmusik och bara njuta. Och i morse hade jag lite julkänslor så till frukost gjorde jag en Juligare variant av varm choklad. Det blir riktigt god smak på chokladen om man sätter i en polkagriskäpp.

Så detta smaskade vi i oss till frukost.

Ne nu är det dags för mig att ta mig ut till tvrummet igen. Fredrik ska nämligen på Kurs i två dagar så jag kommer att vara ensam här hemma. Tur jag har Rocky. Ibland kan det faktiskt vara ganska skönt att ha hela lägenheten för sig själv och man kan titta på filmer som Fredrik absolut inte vill titta på. Förra gången passade jag på att kolla på ”remember me” vad det blir denna gång har jag inte bestämt ännu. Jag jobbar i morgon och har jag otur så kommer jag inte hem fören 10 och då lär jag nog somna på inledningstexten.

Hoppas ni har haft en härlig helg!

Bara 5 1/2 vecka kvar till Julafton!!!

Bäst att börja julpynta och framför allt Pyssla ihop lite kort!

Vi ses nästa vecka.

Angelica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *