…för en tid sedan pajade lampan i ugnen. Och vi köpte en ny lampa..Men vet ni varför den inte är bytt?? För att det förbannade skyddsglaset sitter som ett as.

Så idag kände jag verkligen att det var min dag, varför då inte passa på att göra en rengöring av spis och ugn (?) Blev överlycklig då jag fick bort hela luckan genom lite enkla knep. Tidigare har jag nöjt mig med att skruva loss glaset. Sen gick jag på skyddsglaset och lampan…annars ser jag ju inte om det blir rent eller inte. Och nu 1,5 timme senare sitter det där förbannade glaset fortfarande kvar. Och nu sitter det om möjligt ännu hårdare. Jag lyckades söka mig in på Cylindas sida och hittade där rätt manual för just vår spis och såg där att det var motsols man skulle vrida. Och det är ju i och för sig det jag gjort men tänkte ge det en chans till…och vet ni..?!?!?! Det fungerade INTE det minsta..Dessutom när jag använde mig av en extern ljuskälla så ser det ut som att glaset har limmats dit. Ställer mig då frågan är det möjligt att köparen till spisen fick för sig att limma dit glaset eller är det bara som det ser ut?! Jag hoppas på det sistnämnda. Sökte mig nu till lite olika forum och där har faktiskt folk även innan mig haft problem med detta och rekomenderar en polygrip och skydda glaset med en trasa och vrid. Ja nu är ju enda problemet för min del att hitta en tång och sedan nypa tillräkligt hårt för att kunde vrida men tillräkligt löst för att inte glaset ska gå i miljoner bitar…tror jag ska kolla upp vad ett sådant glas kostar först!!

Hittade efter en tids sökande inga prisuppgifter på glaset så jag får helt enkelt köra på som vanligt och hoppas på att det inte blir så dyrt om det råkar pajja…

Jag återkommer med en uppdatering om läget senare..

Angelica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *