…ja nu tror ni kanske att jag har blivit alldeles knepig i huvudet, men om man ska tro en del skyltningar i butikerna runt omkring (nämner ingen specifik)så ja då känns det som om det är jul inom loppet av någon vecka eller två snarare än den faktiska tiden på 2 månader.

Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR julen, det är den mysigaste och familjäraste högtiden i våran familj, men när till och med jag tycker att julskyltningen kommit waaaay för tidigt ja då är det nog verkligen tidigt. Jag börjar tex lyssna på julmusik i mitten av November och längtar efter glöggdoft i mitten av Augusti, och inte alltför sällan tittar jag i mina gamla ”julnummer” av AlltiHemmet och plaza mitt i sommaren för att drömma mig till nästa jul (nej jag är inte helt knasig!!jag tycker bara väldigt mycket om just JUL).

Men att mötas av en hjord med tomtar i olika utförande eller säckvis med julgranskulor i början av Oktober, som det faktiskt var då jag först lade ögonen på en julskyltning, då är det för TIDIGT.

Här i Tidaholm har vi fortfarande skyltsöndagen, förr (för 10 år sedan) så var det i princip förbjudet att skylta innan detta(finns absolut inga bevis för detta, endast jag som väller ut mina tankar) Vissa fönster, om inte alla,täckte man för och ”avslöjade dem inte förens det var klart” Och sedan kunde den butik som ”folket” röstade fram vinna årets julskyltningutmärkelse. Men för några år sedan började en del tjuvstarta och sedan var allt klart aldeles för tidigt och det blev inte den där ”familjekvällen på stan” när man gick runt och kikade på alla fönster.

Jag vet inte hur det kommer te sig i år för ännu har inte skyltningen inför jul dragit igång här i Tidaholm. Vad jag har märkt av i alla fall. OCh jag hoppas att skyltsöndagen som tradition kan fortsätta. Självklart är det upp till var och en av alla butiker men är det inte mysigare när alla gör det tillsammans.. Jag tycker det!

   

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *