Ett oskrivet blad osv.osv

Brukar ni ge ett nyårslöfte? Jag har gjort det någon gång men inte nu på några år. Jag minns att jag och min lillebror ett år bestämde oss för att inte äta godis den som vann skulle få äran och en hundralapp eller något vill jag minnas. Jag minns att jag tyckte att han hängde i bra länge och framåt påsk klarade vi oss båda två med..kom dock fram flera år senare att han knaprat godis precis som vanligt haha.

Jag hoppas att 2018 blir ett år där vi vågar dra djupa andetag, där dåliga besked inte skrämmer livet ur oss och att vi alla får må bra. Man måste inte vara på topp men att vara tillfreds och ha hälsan under kontroll.

Nystarter i all ära, många börjar sitt ”nya” liv och är missnöjd med sig själv under hela resan. Det känns så sorgligt på något vis. Jag träffar människor dagligen som klagar på än det ena och än det andra om sina kroppar. Det hänger där eller det buktar ut där vid bh-n osv. ”När jag gått ner mina kilon då jäklar” ”Ni har nog inga kläder som passar någon SÅ stor som mig” osv. Och jag kan ibland absolut känna igen mig, men när dem tankarna kommer då kämpar jag med att skjuta bort dem! För jag vägrar må dåligt över hur jag ser ut! Jag vägrar låta mina barn växa upp med en mamma som hela tiden är missnöjd med sin vikt eller utseende. Dem ska från början lära sig att ALLA är LIKA FINA! Jag håller mig ofta i min comfortzone men då och då bär jag tighta kläder eller kortärmat osv. Jag pressar mig mer och mer utanför min trygga plats och jag gillar det. Vad spelar det för roll om någon annan tycker att mina armar är ”för stora” ?! Spelar ju absolut ingen roll alls faktiskt. Jag förtjänar att må bra precis just så som jag är och ser ut för stunden. Så någon nystart i form av att sluta äta och börja träna frenetiskt kommer inte bli årets nyårslöfte kan jag säga. Men att spendera mer aktiv kvalitetstid med familjen skulle jag vilja göra. Pressa mig att spendera mer tid i skogen, på promenader m.m det skulle jag vilja göra (jag är en innemänniska så det är en lagom stor utmaning för mig) För faktiskt så var just precis den där dagen när jag skippade disken och följde med ut på en kvällspromenad i snön en av dem mysigaste och bästa dagarna 2017! Så mer sånt!!!

Gott Nytt År till er alla där ute. Låt oss göra 2018 till det bästa vi förmår oss. (Utan att slita ut oss på tok för mycket)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *