Jag berättade ju om Siris lyckade picknickkalas igår. Dagen efter det kalaset var det dags för hennes vanliga kalas. Temat för året var My little pony/ enhörningskalas. 

Tyvärr hade vi inte lika tur med vädret denna gång men vi bestämde ändå oss för att ha det hemma och inte i samlingslokalen. Siri hade väldigt specifika önskemål för dagen. 

Hon ville ha regnbågsfärgat hår. Och det fick hon. 

En enhörningsklänning stod på önskelistan och den hade jag köpt flera månader i förväg. Hon blev ju så färggrann och fin, och stolt.

Tre tårtor fick det bli. Den längst till vänster blev en misslyckad tårta då färgen vägrade sammarbeta med den vita chokladen. Så den döpte vi till monsterrårtan. 

Monstertårtan hade en fyllning av chokladpudding, grädde och banan. Spacklad med grädde och vit choklad. 

Tårtan i mitten kallar vi explosionstårtan. Den var helt klart absolut godast. Enligt mig då. Den var fylld med marsankräm, krossade jordgubbar och grädde. Täckt med marsipan och spritsad grädde eller smörkräm, jag minns inte riktigt. Men galet god var den hur som helst. Spritsad rosa grädde/smörkräm och så lite pastelligt strössel. Den hade även två olika färger på bottnarna. Rosa&lila. Jag blev så nöjd med färgen på bottnarna. 

Tårta Nr tre Enhörningstårtan tyckte Siri blev fantastiskt fin. Jag håller med..dock var hornet en aningens klurigt att få till och det ser ju helt galet ut. Men bortsett från hornet blev den toppen. Den var fylld med marsan, jordgubbssylt och grädde. Spacklad med smörkräm täckt med marsipan och manen är spritsad av smörkräm. Och dekorerad med strössel. 

Färgerna på smörkrämen fick bli rosa, lila och gul. Ögonen målade jag med karamellfärg. När tårtan skars upp möttes man av fantastiska färger på bottnarna. Turkos/rosa/lila & gul. 

Jag tycker om att göra tårtor och denna gång bakade jag bottnarna själv. Jag använde mig av engångspajformar. Mindre disk och smidigare då jag ej har fler formar.  Färgerna jag använde var pulverfärger från panduro men även gelfärger från Ica. 

Även om några i familjen hade förhinder så blev vi ett ganska stort gäng ändå till slut. Tur vi har stor trädgård. Paket i mängder. Hon fick så fantastiskt bra saker! Tack Allihopa! 

När kalaset var slut var även vi helt slut efter en kalasig helg, men det blev verkligen en helg att minnas. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *