Första helgen i Juli hade Siri sitt barnkalas. Det var ganska beroende av att vädret skulle vara toppen, för hon ville ha picknickkalas. Kan erkänna att vi föräldrar kollade vädret både en och tre gånger den sista veckan innan kalaset skulle äga rum. 

När kalasdagen var kommen vaknade vi upp till kanonväder. Det var näst intill vindstilla och solen kikade fram lite då och då. Varmt och skönt. Så vi fixade iordning trädgården och inväntade gästerna. 

Jag&Siri pysslade fiskar och bläckfiskar till en fiskedamm som vi knöt upp mellan våra träd. När hon skulle välja kalasklännong var det inte direkt svårt..självklar föll valet på snurrklänningen hon fått veckan innan av Farmor&Farfar.

Vimplarna kom på plats liksom ballongerna, såpbubbelmaskinen och picknickfiltarna. Båten var ju även den näst intill klar så vi hissade piratflaggan. När bilden togs så blåste det en del men vinden avtog i exakt rätt stund strax innan första gästerna anlände. 

(Jag tog många härliga bilder från kalaset men självklart publicerar jag dem inte här då jag ej frågat föräldrarna om lov) 

När alla barn (&några föräldrar) kommit så satte jag mig ned med dem och så fick Siri dra lappar ur en burk. Det barn vars namn Siri läste upp fick komma och ge sin present. Det blev en jättebra liten samling och väldigt lugnt paketöppnande (till skillnad från kaoset förra året haha) Sen råkade visst både Tomten och Påskharen lägga i sina namn i burken med😉 Många skratt från barnen blev det. 

Picknickfikat bestod av: 

Popcorn, chokladpudding&grädde, bokstavskex&sifferkex, vattenmelon och jordgubbar. Och lite annat som ej kom med på bild. 

Det var så härligt att se alla glada barn vara helt lyriska över att få sitta och fika på filtarna i trädgården. Dem prata, skratta och skoja. Det blev så lyckat! 

Vi avslutade såklart med fiskedammen där det bjöds på både brädor, strumpor och en Fredrik. Men även godispåsar såklart. 

Årets påsar och etiketter kom från Ikea. Dem fylldes med tablettask, klubba, hallonsnöre, några nappar och bilar. 

14 härliga ungar lekte hos oss i 1,5 timma. Precis lagom för ett 5 årskalas. Inga lekar behövdes alla lekte ute på båten och inne i Siris rum. Behöver jag ens nämna hur nöjd Siri var efter kalaset?

 ”Jag trodde aldrig att det kunde bli så HÄR bra, det var det bästa kalast!” 

Det var så fint att höra och både jag och Fredrik instämde. Kan verkligen rekommendera picknickkalas om ni har barn som fyller år på sommaren. Ett så mysigt och lätt kalas som uppskattades av både stora och små. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *