Det är i princip ett under att jag faktiskt sitter på tåget. Marginalerna var knappa kan jag säga. Men vi hann. Tur du körde Fredrik…phu. 

Vi kom iväg sent hemifrån (INTE mitt fel) sen när vi väl kom fram till stationen i Falköping efter vägarbete och några stoppklossar så sprang jag (inte så snyggt och inte så fort.. hehe) upp på spår 2 efter att ha kastat ett snabbt öga på tavlan med tågavgångar. Kommer upp….och det står Jönköping-Nässjö. Jag hinner tänka VAAA FAAAN…följt av Vart i helvete är MITT tåg. Innan jag kikar på det (klockan var 08.23..avgången på MITT tåg var 08.24) Frågar konduktören lite stressad som inte visste nått. Som tur var satt en dam och sa ”Ditt tåg kommer snart in på detta spår, du ser att det står under nästa tåg där borta” och pekar på tavlan. 

Tackade henne så mycket, sen skyllde jag på att jag inte hade glasögonen med mig…en vit liten lögn. Hehe. Sanningen var att jag var precis blockad efter en magsårsåkning in till Falköping följt av FEL tåg. Haha herregud! 

MITT tåg är då försenat och min språngmarsch var aningens…okej helt onödig. Där hade jag kunnat slippa eftersvettningarna med men icke. 

Kliver på vagn 11, jag hade plats 70. Men den existerar inte..jaha! Som tur var så var vi fyra vilsna själar som inte hittade våra platser. Vi vinglar bort mot första vagnen…halvt om halvt med hjärtat i halsgropen då jag avskyr att gå mellan vagnar när tåget rör sig. (Fredrik vet varför…) Hittar konduktören, hon menade på att det visst finns dessa platser. Vi dumförklarar henne lite snällt i huvudet och tänker nog allihopa. ”Den här damen har nog glömt sitt morgonkaffe” Jaja…vi ger det en chans. Vinglar tillbaka till vagn 11. Och vet ni…den hade en extra lönndörr..jaja det var kanske en helt vanlig tågdörrar i ett tåg från 1800talet. Men hur sjutton skulle vi veta det? Så nu sitter jag här på min plats i MITT tåg och försöker njuta av egentiden. Vad tror ni jag tänker på? Mina sötnosar såklart. Konstigt det där alltså att man inte kan koppla bort ibland. 

Tar en pinsam selfie i smyg…ja den blir inte bättre än såhär helt enkelt. Ögonbrynen är i verkligheten lika stora men då vinkeln inte var att tänka på så får det bli såhär.

Nu längtar jag till Göteborg där jag ska ha en fin dag med Systeryster. 

Hoppas ni får en finfin dag ni med. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *