I slutet av Januari pratade jag och Fredrik om hur vi skulle kunna förenkla vardagen något. ”Bekymren” vi hade var den ständiga frågan ”vad blir det för lunch?” Samt ”vem åker och handlar?” 

Så vi bestämde oss för att i Februari ska det bli ordning och reda med maten. Minska småhandlingen och framförallt minska mängden köp/hämtmat. 

Ojämna veckor får vi leverans av Linas Barnkasse & Fruktkasse. Vi har haft två leveranser hittills och varit mycket nöjda! Om vår första leverans kan du läsa om i tidigare inlägg. 

Jämna veckor gör vi matsedlar och jag gör inköpet på Ica.se på söndagen innan och hämtar upp fulla påsar dagen efter. Så smidigt! 

För oss blir detta upplägg faktiskt inte så mycket dyrare, snarare tvärtom. Alla dem där ”spontaninköpen” slipper vi. Och med matkassen har vi fått ny inspiration och jag har fått ett annat ”mattänk” Med andra ord är det bara fördelar. 

Så här ser kommande vecka ut hos oss. Vi har fått var sin dag att välja mat på och sedan fyllt på med annat. Siri har nog saknat sin maträtt verkar det som. Det var länge längesen vi åt det. Denna gång blir det hemmagjorda köttbullar. 

Hur gör ni med mat hemma? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *