Torsdag 22/12

I morse hoppade vi upp några timmar efter Pappan i huset kan jag erkänna. Han började jobba kl 8, men vi låg kvar till 9. Efter ungefär 12 ljusår hade vi alla tre lyckats få i oss något frukostliknande, fått på oss kläder, mamman hann till och med duscha(!bara en sån sak!) och blåsa håret, så packade vi äntligen in oss i bilen. Första anhalten blev dagis, där vi lämnade av julklappar till dem fina fröknarna. 

Vi hade turen att träffa i alla fall tre av fyra, och den fjärde skulle jobba även fredag så hon får sin present då. 

Nästa anhalt var Skövde, och jag förklarade x antal gånger omvägen till Skövde för Siri ”att det nog kommer vara massor med folk, som troligen kan vara både sura och stressade…men att vi kunde ha en rolig dag ändå för vi behöver absolut inte stressa” När vi väl ställde bilen för att gå in på djurmagasinet påpekade Siri att jag sagt exakt samma sak inte mindre än fyra gånger. Haha. Så jag inser att jag nog upprepade något typ av mantra för mig själv med det där andra är stressade men vi behöver inte stressa. Haha.

Vi gick in på Djurmagasinet för att köpa Rockymat, men där fanns ju så galet söta kaniner och gerbiler att titta på med så det gjorde vi en lång stund. 
Sen hittade vi en parkering i garaget på Elins Esplanad. Vi kilade in på Cubus såklart, en sväng på H&M blev det också innan jag kom på en självklar present till Stella (den sista julklappen blev klar✔️) så när den var inköpt hängde vi lite på BR innan vi traskade in på Clas Ohlson för att sedan sätta oss i bilen och åka mot matstället. 

Vi intog lunch och även eftermiddagsfika på Burger King. Man hinner liksom med mycket på 1,5 timma där. Först lekte Siri lite när Algot fick en matburk, sen tog hon hand om sin lillebror under tiden jag beställde maten. Efter att vi ätit tyckte Algot det var dags att göra sig av med maten igen så det blev blöjbyte för honom och toabesök för Siri…sen lovade jag att hon skulle få leka lite till vilket hon gjorde…så ja…då var det lika bra att vi fikade lite med. 

Det händer inte ofta att denna damen äter upp all mat när vi är på snabbmatskedjor men idag slukade hon allt. 

En tur till Dollarstore blev det också och där träffade vi lillebror, storasyster och Melwin. 

Sen var jag, Siri och Algot nöjda och begav oss hemåt. Vi mellanlandade på Lidéns och hämtade upp Rocky och sen åkte vi hem och kollade på Selmas Saga….jag kan bara säga wow! Årets julkalender är verkligen magisk! Gåshud och tårar blev det under dagens program. 

När Fredrik kom hem så tog han in granen. Jag hade nämligen flyttat om lite i vardagsrummet så att vi skulle få plats med den, och det fick vi. Våran gran är så söt i år. Imorgon ska den kläs! 

Nu kommer det lite saker som kan klassas som skryt för vissa men jag kallar det för Fantastiska Barn! 

Jag slås gång på gång av hur underbara våra två barn är! Hur lätt det är att ha med sig dem i affärer och hur smidigt allt är. Siri ville exempelvis ha ungefär hela leksaksaffären i vanlig ordning, men jag sa gång på gång nej och jag förklarade bara lugnt, och hon förstod varför vi inte kunde köpa något idag, utan skrik och panik. Vi har haft en så himla mysig dag tillsammans mitt i all julstress och kaos. Vi har pratat, busat med Algot, fnittrat och skrattat. Från början till slut har det varit en sån härlig dag. 

Imorgon (idag) är det dan före dopparedan och vi ska fira lilla julafton. Men på morgonen ska granen kläs och vi ska fixa och dona här hemma innan vi handlar maten till julbordet. Och på kvällen ska vi då öppna lite paket. En hemmadag står helt enkelt på schemat och så en liten snabbvisit på Åvc och Ica. 

Nu ska jag försöka sova lite. Mellan mig och Fredrik ligger det nämligen en liten kamin vid namn Algot. Han har åkt på hosta och nu även feber, men vi håller tummarna för att han är piggelin snart igen. 

Narti natti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *