Jag erkänner att jag är bra mycket bättre på att pyssla med Siri än vad jag är på att just leka med henne. Men idag gjorde vi en liten kombo av dessa två på förmiddagen. 

Den där enorma kartongen från Jollyroom har inte fått lämna detta hem än, Siri gillar den så mycket nämligen. Det är hennes rymdraket som hon fått måla på alldeles själv. 

Idag så hjälptes vi åt. Siri fick stå för fantasin och idéerna och jag fick måla, fast det gjorde hon med såklart. 

Hon har sådan ljuvlig fantasi denna lilla smula, och hittar på sagor, låtar och en massa annat skoj. I hennes rymdraket skulle det finnas knappar som man startade den med. Även andra knappar som hon bestämde form, färg och vad dem skulle göra.

  Startknapp var ju given och stoppknapp likaså. Men i rymden kan man köra fast också så en komma loss knapp var det tvunget att finnas och sen att åka fort mellan planeterna var ju viktigt. 
Och planeterna hittade hon på själv och sa vad jag skulle rita. Kallplaneten skulle ha berg, snö och en kall sol. Där bodde det ett snäll hjärta. 

Fruktplaneten var en mumsig planet likaså fikaplaneten. 

Det var bara några få av alla planeter hon hittade på. Vi hade så himla roligt. Sen ville hon ha surfplattor till henne och Lillan(dockan) och dem var man tvungen att kunna ladda också så det fick bli till att rita dit sladd och uttag. Några kikhål senare var vi redo för avfärd. Vi lekte länge länge och hon kröp intill mig och sa. ”Jag älskar när du leker med mig mamma, det är såååå roligt!” Och jag vet att jag ibland eller ganska ofta är en tråkig och trött mamma som inte orkar leka så värst mycket. Och när hon sa sådär kände jag bara att vi måste leka mer….varje dag! Siri är det bästa som finns. 

  Den lilla rymdvarelsen ovanför Siris huvud har hon ritat och den blev ju sååå fin. Med glasögon och läppstift, Grönis heter han för övrigt.
Efter lunch gjorde vi oss redo för Mvc besök och vår BM Mahin är en klippa! Hon är så himlans go, och tar sig tid med Siri på ett helt fantastiskt sätt. Idag fick Siri lyssna på min puls/hjärta när blodtrycket togs. Sen fick hon även lyssna på sitt eget hjärta. När vi kom in på Mahins rum, sa Siri direkt ”Men mamma..ska du inte lägga dig där på sängen?” Hon har lärt sig proceduren vid det här laget. Siri fick även trycka upp britsen, lyssna på lillebrors hjärta, och hålla den lilla bebismodellen som hon blev visad. Och så slutligen fick hon trycka ned britsen igen. Dockan var hon snabb med att stoppa under sin tunika och så fnittrade hon lite för att hon också hade bebis i magen precis som jag. 

Allt såg bra ut och mitt blodtryck var bra, mina prover var bra och magmåttet var bra. Lillebror växer som han ska även om min egen vikt står stilla. +5kg sen inskrivning och det är verkligen toppen för min del. Ska ringa sjukgymnasten imorgon och få en tid att prova ut foglossningsbälte med för nu börjar den smärtan vara olidlig. Men annars mår jag bra. Frågade om Förvärkarna/menavärken jag får lite då och då och det är helt normalt för omföderskor. Skönt att höra. 

Vi stannade kvar i lekrummet efter besöket så Siri fick leka lite. Sen åkte vi och handlade på Ica. Vi kom igenom halva butiken då blev Siri kissnödig så vi fick pausa handlingen och springa in på toa. Tur hon säger till i god tid innan! 

Efter att ha hämtat upp Rocky och pratat lite nere på Lidéns åkte vi hem igen. Några timmar hemifrån tar på krafterna just nu. Lite lagom trötta både jag och Siri. Vi tog det lugnt och kikade lite på Barnkanalen. Fixa rummet är ju på torsdagar och det är ju så bra tycker vi båda.

Till kvällsmat blev det grillad kyckling och ugnsbakade baguetter, tomat, avokado och dressing. Siri chingade lårklubborna. Och när hon ätit färdigt frågade jag vad hon höll på med..gissa vad hon gjorde? 

Jo hon la en baguetten rundade sidan uppåt, kleta på lite dressing och så tog hon det som var kvar av kycklingklubban och körde runt med den på mackan. ”Nu ska vi se om vi hör hjärtljuden…” Hahaha jag höll på att dö. Kanske blir det en liten barnmorska av Siri. Hon är som sagt väldigt duktig på att fantisera och hitta på saker med. 

Jag älskar våra lediga dagar tillsammans, jag vet att jag tjatar om det men jag trivs så bra med att spendera dygnets alla timmar med Siri. Imorgon har vi även turen att Fredrik slutar tidigt så vi ska försöka ta oss till barnens hus på eftermiddagen. För på kvällen ska jag åka in till Skövde och äta med Cubustjejerna på Sällskapet. Vi klarade nämligen januarimånad och det firas såklart, och då jobbade ju dessutom jag..Wooohooo:) 

Natti natti 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *