Sitter och tittar tillbaka på våra år som familj, och jag blir alldeles varm i hela hjärtat. Efter en graviditet som kanske inte rent hälsomässigt var toppen för mig så fick vi ändå världens bästa belöning i slutändan. Som gjorde att de där veckorna och månaderna var värt det! 

Vi fick våran lilla Siri! 

En nöjd och glad liten unge som redan från början gillade mycket närhet och ville vara nära så mycket det bara gick. Hon sov och åt på nätterna. Och amningen var en mysig stund (trots smärtan!) Enligt Fredrik så var jag helt klart hennes favorit, jag tror det hängde ihop mycket med just amningen. Sen tillbringade jag ju 24timmar om dygnet med henne så då blir det ju bara så. Däremot har hon alltid tyckt att Fredrik är roligare att leka med. Och hon myser lika gärna med pappa numer, och ja när hon hamnar i tonåren så lär ju inte jag stå så högt i kurs direkt;)

Vi var väldigt förberedda på att bli föräldrar och vi hade nog förväntat oss det värsta! Dvs kolik, vaken dygnet runt, skrik osv. Men vi fick ju raka motsatsen, och därför blev det ju så mycket bättre än vi någonsin vågat hoppas på. Vi har alltid varit en väldigt lugn familj som älskar att spendera tid tillsammans och att vara hemma. En dag helt utan planer är lika mysig som en dag med aktiviteter. 

Siri gillar lugn och ro, att sitta och pyssla eller måla är favoriter likaså hennes älskade dockor. Hon är en riktig minimamma, och tar hand om allt och alla. 

Temperament har hon såklart, och arg kan hon bli, men än så länge har vi sluppit utbrott och gallskrik. Hoppas det håller i sig. 

Siri är nu 3 år och 4 månader och är en stor liten tjej. När Bebis kommer är hon 3 år och 9 månader (ungefär) och det känns som en perfekt ålder. (Om det nu finns en sådan;)

Vi har hela tiden velat att Siri ska få ha sina minsta år själv med oss, utan någon syskonkonkurens. Och nu har hon haft det och bebisen kommer också få sina småbarnsår, eftersom Siri klarar mycket själv. Sen att det kommer bli en riktig omställning från ett till två barn, det tvivlar jag inte på. Men är faktiskt inte speciellt orolig. Varför ska man oroa sig innan?

 
Vi ser fram emot att bli en större familj. Att jag och Fredrik snart har två barn och att Siri blir storasyster, det är faktiskt riktigt härligt. Hon längtar och vi också. Rocky…ja han har haft tur med Siri då hon varit väldigt snäll..vi får se om bebis nr 2blir lika snäll:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *