Har redan tidigare skrivit om att vi beställt och fått hem ett ICE armband till Siri. I första hand beställde jag detta för att ha ifall olyckan är framme om exempelvis jag eller Fredrik då inte är kontaktbara då kan räddningstjänsten se Siris armband och på så vis veta vem hon är om hon hamnar i någon typ av chock. Därför kändes det självklart att hennes namn skulle stå på, så att hon ev skulle kunna bli lugnad av räddningstjänst.

Har läst lite om just det på Facebook på Ice 112 s sida. Att många påpekar hur dumt det är att namnet står eftersom pedofiler m.m som vill föra bort barn på så vis genom att dem kan barnets namn och ger barnet falsk trygghet. Ärligt talat låter detta långsökt. Tycker ni inte? För det första står namnet pyttelitet och för det andra så släpper jag aldrig Siri med blicken. Kan förstå med äldre barn att dem kanske är längre ifrån sina föräldrar men i vårt fall är det inte aktuellt att det skulle kunna ske. Och skulle Siri mot all förmodan komma bort från oss så väljer jag att tro att den som hittar henne hjälper henne tillbaka till oss. Skulle man gå runt och oroa sig för att ens barn skulle bli bortförd/hittad av en pedofil så skulle man nog lika gärna kunna låsa in sig hemma och aldrig gå ut. Visst finns den fasansfulla risken men vad tjänar man på att hela tiden tro det värsta?

 

Siri kommer att ha på sig sitt armband då vi åker på semester men som sagt jag hoppas inte att vi kommer få användning av det.  
Blev ett litet rörigt inlägg om det hela men så kan det bli när man snabbloggar halvt om halvt i sömnen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *