I går var det äntligen dags för Siris treårskalas..som hon har väntat!! Istället för att ha det i lokalen som vi haft de andra två valde vi att klämma in alla hemma hos oss istället och det blev tusen gånger mysigare! Och det enda i dekorationsväg som behövdes var lite ballonger och vimplar på altanen. (Lokalen kräver en aningen mer tillpiff kan jag säga!) 

Det blåste dock halv storm igår så vi fick plasta in altanen i brist på inglasning. Inte särskilt fint men nödvändigt skulle jag säga! 

  
Plasten bestämde sig för att åka bort lite då och då men hängde kvar en stund i alla fall.

Siri valde temat på detta kalas, tidigare år har vi inte haft något särskilt tema mer än pastell. Men i år skulle det vara Belle&Boo kalas! Och det viktigaste var att just tårtan/tårtorna var Belle och Boo. Så blev det. Och jag är väldigt nöjd med tårtorna faktiskt. 

Tårta nr 1

    
En rosa Jordgubbstårta. Fylld med krossade jordgubbar, vaniljkräm med grädde. Spacklad med grädde och sen på med rosa marsipan. Jag gillar konceptet med just en ”explosion” tårta. Dvs att man skär upp mitten och viker ner flikarna. ”Hålet” i mitten fylldes ned glittersteössel och marshmallows. Figurerna har jag målat av från en bok. 

Tårta nr 2

  
En dubbelchoklad tårta. Fylld med vit chokladmousse och mörk chokladmousse. Spacklad med grädde(låter fult att säga spacklad..men så heter det tydligen) och sedan täckt med vit sockerpasta och spritsad grädde. Mitten är täckt med rosa glittersteössel och gelégodisar. 

Jag hann inte äta så mycket tårta men dem fick nog klart godkänt i alla fall. 

Vi bjöd även på kakor och Melonpizzor.

  
Såhär såg dem ut innan den vita chokladen rivdes över. Riktigt gott var det med. 
Kalaset blev väldigt lyckat! Och pågick mellan 16 och 21.30 ungefär. (Då först åkte våra långväga gäster hem, så roligt att dem stannade lite längre) Siri hon hängde med hela kalaset och somnade fem minuter efter att vi stängt dörren. Och nu är klockan 10 och hon sover än. Det tar på krafterna. 

Idag ska jag ta tag i disk och städ och Siri ska leka med alla fina presenter hon har fått. Tusen tack till alla som firat våran Siri. Vi har ju haft en del olika kalas och firanden denna gång. Så Tack allihopa. 

Nu ska jag väcka sötnosen och försöka få i oss frukost. Min sista semesterdag är kommen. Men om några veckar så är det semester igen. 

Ha en fin dag allihopa. 

–Angelica–

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *