För en tid sedan, ärligt talat väldigt längesedan började vi fundera på att kolla hur vi går tillväga för att få stödja ett fadderbarn. Jag googlade runt på olika sidor men fastnade för barnfondens sätt att arbeta så det fick bli hos dem. Och i veckan fick vi hem vårt brev med information om just vårt lilla fadderbarn.

Hon heter Sophie och är 6 år gammal och bor i Burkina Faso. Hon bor med sin mamma som är 26 år och pappa som är 44 år. Tillsammans har dem inte mindre än 5 barn, Sophie är mellanbarnet. Hon gillar att leka med dockor och är en livlig liten tjej.

Den största anledningen till att vi valde att bli faddrar är så klart för att få hjälpa ett barn, men även för att Siri ska få växa upp med vetskapen om att inte alla har det så bra som vi, och att man ska hjälpa dem man kan. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Så nu sitter vi och skriver på ett litet brev till vårt fadderbarn, vi ska även ta lite foton som vi kan skicka med. Det ska bli så roligt att få följa Sophies uppväxt och göra den lite enklare för henne.

Så om ni liksom vi funderat på att bli fadder..sluta fundera och gör det bara! Vi kommer ge 300kr i månaden och det är ett stort stöd till en fattig familj. Är medveten om att inte alla pengar går direkt till just vårt fadderbarn men största delen gör det och med den vetskapen känns det otroligt bra.
På Barnfonden.se hittar ni all info ni behöver.

(null)

Såhär glada och förväntansfulla är vi över att vi ska få följa just Sophies uppväxt. Siri har redan bestämt att vi ska skicka med en teckning och en liten present i vårt första brev. Så det får vi allt göra!å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *