Jag har ju som många vet en förkärlek för planering, gärna in i minsta detalj men då det inte går så måste jag i alla fall planera upp veckan i stora drag. Jag har alltid gjort det, och utan min kalender skulle jag ha noll koll och det avskyr jag. Så varje Söndag kollar jag igenom kalendern med dagistiderna, lämning och hämtning, körtider, och allt övrigt och skriver upp det på griffeltavlan här hemma(sidan på frysen som jag målat med griffelfärg) Fredrik tycker det är kanonbra för då vet han lite mer vad som ska ske på veckan. Mina jobbtider är omöjliga att hålla koll på eftersom dem ändras hej vildt.

I min kalender skriver jag förutom alla tider även ner vad jag tänkt hinna med på jobbet de timmar jag är där. Så ni förstår att jag är lite av ett planeringsfreak, men vet ni?! Jag gillar det. Troligtvis hör det ihop med mitt ”lilla” kontrollbehov. Jag gillar att ha kontroll över situationer och lämnar inte så värst mycket över till slumpen.
Att skriva listor och kalender hör till min vardag och är inget jag kommer sluta med heller faktiskt. För när det mesta är inplanerat och jag har koll så får jag mer tid över till annat. Och behöver inte stressa upp mig i onödan, stress förvärrar min sjukdom drastiskt så det vill jag undvika till varje pris faktiskt.

Hur för ni? Planeringsfreak eller tar ni bara dagen som den kommer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *