Den 27 Mars var Siri hela 9 månader, säger återigen att tiden går galet fort!

En vanlig dag för mig och Siri ser ut ungefär såhär(när pappan är hemma ser det lite anorlunda ut, då vi ofta har lite andra planer då)
#8 går vi upp, duschar ihop ibland.
#9 Frukost, 1,5-2 portioner gröt
#10-11 Förmiddagsvila
#12.30/13 blir det 1/2 matburk och hemmagjord dessert.
#14-16 Eftermiddagsvila, varierar lite i tid och längd.
#16.30 En portion risgröt
#18.30/19 1,5 portioner med gröt
#20/20.30 somnar hon för natten nere i soffan hos oss, sover vidare i sin säng när vi bär upp henne.
#24 vill hon amma
Sen sover hon hela natten men vill gärna amma en gång, lite olika tider. Mellan alla sov och mattider på dagarna är det full rulle med massa bus och mys. Siri är väldigt sällan ledsen och vi är väldigt lyckligt lottade som har en så nöjd dotter. Som ni ser blir det mycket gröt, men hon gillar inte välling och ersättning så mycket. Jag ammar även fortfarande lite då och då, men inte särskilt mycket längre. Dricker nu själv vatten ur nappflaska och pipmugg:)

image

Mycket har hänt sedan hon var 8 månader. Hon är sjukt mycket snabbare. Kryper gör hon inte på det traditionella sättet..åh nej! Hon studsar fram på rumpan eller krälar fram med ett ben bakom och ett framför. Lägger man ned henne på magen tar det en halv sekund innan hon sätter sig. Så skönt att hon äntligen har lärt sig det själv. Hon drar sig upp till stående och går längs med soffan. Hon älskar att bada på badhuset och även i karet. Duscha är också roligt. Favoritleksaken är för tillfället byggklossar i en plåtburk och en miniräknare från glassbilen som kan spela  melodier. Hon har ingen favoritsnutte eller gosedjur vilket har sina för och nackdelar. Nackdelen är att hon på så vis inte har någon grej hon känner sig trygg med när vi inte är med..men det har fungerat bra ändå. Såpbubblor älskar hon både hemma och på babysången.

image

Att vara med ute på marken börjar bli mer och mer intressant och Rocky är rolig när han springer runt henne. Och mer och mer rörlig blir hon för varje dag. Att åka vagnen är kanon med, speciellt nu när vi tagit bort åkpåsen, hon sitter på så vis mycket friare då. Och kan se allt mycket bättre.

image

Väga och mäta henne ska jag göra på tisdag har jag tänkt för det var längesedan. Vi har väntat på 8 månaders kontrollen men har fortfarande inte blivit kallade till den så vi får helt enkelt gå på drop in vägningen. Men över 9kg och 70cm borde hon vara nu i alla fall.

Jag är en otroligt lycklig mamma som lever ett riktigt lyxliv(ja inte lyx i form av pengar då…) med att få tillbringa dagarna med Siri. Sötungen är det finaste jag har. Sorry Fredrik du har kommit på andraplats(delad förstaplats kanske låter bättre?)hihi

image

image

Älskade SiriSmulan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *