Vi har sjukstuga här och det har vi haft i 1,5 dygn. Tvättmaskinen går varm vill jag lova. Det hela började i går morse, Siri spydde ner hela sig och skötbädden..så vi startade dagen med ett bad. Sedan fick hon behålla lite efter amningen(guld värt att kunna amma fortfarande, speciellt vid sådana här tillfällen. ) som tur var.

Vid 11.30 började jag laga lunch, och Siri satt helt oberörd på golvet..så gnällde hon till lite och jag tog upp henne, det skulle jag inte ha gjort. Hon spydde över hela mig, sig själv och golvet. Mysigt. Laga mat och ha kräks överallt. Hua mig! Men efter ytterligare en Sirisanering. Var det lugnt några timmar på kräksfronten, ja hela eftermiddagen faktiskt. Hon åt en portion gröt, drack massa vatten och småammade någon gång på eftermiddagen. Så vi trodde nog att det värsta  var över. Men för säkerhetsskull klädde jag in soffan med handdukar. Tur var det för på kvällen när Fredrik hade henne bredvid sig så kaskadspydde hon igen. Över hela Fredrik och på handdukarna. Så inte mindre än tre bad/dusch fick det bli igår.

image

image

Jag fasade en aning över hur natten skulle bli. Men den var precis som vanligt, hon sov kanonbra och vaknade inte förens vid 7 tiden. Då fick hon amma och sedan la jag henne i vår säng mellan oss(på en handduk!) Och ja återigen var det tur att det låg en handduk även där. Synd bara att inte jag hade heltäckande skyddskläder på mig. Vi hade somnat om igen och jag hör hur hon hostade till lite, vaknar till och  tittar åt Siris håll och då kommer en riktig kaskadspya rakt över mig. Vilken härlig start på dagen. Eller kanske inte. Men sedan dess har hon peppar peppar inte spytt mer. Så vi hoppas att det är över. Så om två dygn är vi nog ute bland folk igen:-)

Detta blev ett väldigt kräkigt inlägg..ber om ursäkt för det, men det är så vi spenderat de sista dagarna..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *