Jag har än en gång konstaterat att jag inte är en morgonmänniska, jag är som en zombie innan klockan 9. Idag gick jag upp kl6 och fixade iordning mig sen var Fredrik så himla snäll att han gjorde frukost åt oss båda. Det blev Bacon och stekt ägg. Jag brukar inte kunna äta frukost alls på morgonen men jag hoppas att den nya dieten ska få mig att ändra på det. Och jag fick faktiskt i mig frukosten.  Jag och Fredrik har alltså börjat med LCHF som nog dem flesta andra känns det som. Och förra veckan mjukstartade vi och testlagade några rätter och vi kommer nog faktiskt klara detta galant. Riktigt god mat och dessutom är den lätt och snabblagad. Lär nog återkomma med hur det går. Det jag vill få ut av denna diet är bättre hud(japp det kan man tydligen få.) Bli smalare (komma ner till normalvikt i alla fall) och äta ordentliga mål mat varje dag.

Nog om detta, så flyttar vi snabbt över till gårdagens fiasko…Jag köpte för en tid sedan en LCHF bok och i den fanns recept på en typ av kaka med jordnötssmör. Och eftersom jag hade en burk som drällde i skåpet bestämde jag mig för att slänga ihop en mix och baka lite. Jag rörde ihop allt och läste nästa punkt i receptet ”Rulla till en rulle och lägg på bakplåtspapper” Det var då jag började bli en aning skeptisk för det jag hade rört samman i bunken liknade då inget som kunde rullas…det var mer konsistensen av halvsmält choklad…med andra ord gick det inte direkt att rulla så jag bredde ut blandningen på ett bakplåtspapper och slängde in i ugnen. Lämnade köket i fem minuter och när jag kom tillbaka fick jag en smärre chock. Blandningen jag bredde ut på pappret, och som jag förövrigt inte trodde kunde bli lösare, hade runnit ut över hela plåten och var på väg att börja brinna. Svart var den i alla fall…så jag slet ut plåten snabbt som attan och ungefär en millisekund senare fick jag och även Rocky nästa chock, slutsatsen av den chocken var att Brandlarmet fungerar utan problem. Helvete vad det tjöt…panik fick jag och ställde mig under och vifftade frenetiskt med en grytvante och det fungerade så efter en liten stund tystnade det igen. Så mina kakor blev allt annat än ätbara… undrar vad som gick fel..kanske för lite jordnötssmör eller för mycket smör…ja så var det nog. Ska allt försöka mig på att göra dessa kakor en annan gång, men då ska jag mäta ingredienserna noggrant.!!

Ikväll ska jag förövrigt bara ta det lugnt, ligga i gästsängen och läsa en bra bok (Twilight, har tappat räkningen på hur många gånger jag läst alla dessa böcker, men jag tröttnar aldrig!!)

Kanske slänger upp lite bilder här senare från mobilen med förresten. Gästrummet är ju hyffsat klart=)

Vi kanske ses.

Angelica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *