Igår startade vi dagen galet sent…vi vaknade/gick upp kl 10!!

Käkade mysig frukost hela familjen. Sen satte vi igång en städ och rensardag. Fredrik tog sig an julen i vardagsrummet och jag i köket. Efter någon timmas städ traskade vi ut på en promenad. Så härligt! Vi får sällan till familjepromenader ute. Mest eftersom jag är den som typ alltid grejar inne osv. Men igår la jag alla måsten åt sidan och så gick vi ut allihopa.

Fredriks tips! Släng på barna ytterkläder som går snabbt annars kommer man aldrig ut. Kanske ska tänka på det jag med att man ibland faktiskt bara kan ta en enkel promenad och inte slänga på alla ”praktiska” ytterkläder. För vi kom faktiskt in torra och rena och varma denna gången med. Och vi kom ut betydligt snabbare än när jag är själv med barnen och ska försöka rodda vad Siri ska ha på sig samtidigt som jag hjälper Algot.

När vi kom in så fixade jag lunchen. Det blev fisksoppa och vitlökstoast. SÅ.GOTT. Skulle kunna äta det alla dagar i veckan och det är klart på 30 minuter. Max!

På eftermiddagen fortsatte städandet och fixandet. Fredrik körde en vända till Åvc. Även lite play dough lek blev det. Undertiden som jag la in om barnens schema på nätet. Smidigt att slippa skriva lappar! Sen tog Fredrik kvällsbadet med Siri&Algot medans jag stekte pannkakor till kvällsmat (&dagens mellanmål) En urmysig dag från början till Slut! (Pst…dessutom hade Algot hoppat över dagsvilan så båda somnade lagom tid på kvällen) Tänk vad man hinner mycket när tvn är avstängd, plattan ligger på hyllan och mobilerna är undanlagda.

Torsdagar är dagen då jag oftast är ledig och då ha barnen från tidig morgon till sen kväll. Brukar inte vara särskilt jobbigt, såklart har det varit jobbigt ibland men vi brukar lyckas göra torsdagarna mysiga med. Fredrik jobbar nämligen i vanlig ordning sen skjuter han pilbåge efter det. Han brukar komma hem ca 21.30/22.30. Idag valde jag att dra ner på skärmtiden för oss alla tre igen. Så förmiddagen gick åt till tvätt, städ och faktiskt mycket lek. Vi lekte pirater och ”hitta skatten”. Blev riktigt fantastifullt och vi hade lika roligt alla tre. Jag är helt ärligt inte särskilt bra på att leka. Jag försöker men jag är mest en sådan som gärna sjunger med barnen, läser böcker för dem, pysslar osv. Fantasilekar är jag sämre på, men jag övar som sagt.

Efter lunchen så vilade Algot och då fick Siri ha plattan. Jag plöjde något avsnitt med Gilmore Girls (älskar den serien!!) Direkt när Lillgrodan vaknade slängde vi på oss ytterkläderna (idag valde jag dock den hårda vägen med att ta full mundering, det var bra mycket snö och slask ute!) och tog en promenad med Rocky. Algot gick hela biten förutom när jag satte han i vagnen av säkerhetsskäl då vi följde vägen en bit. Väl inne blev det mellis, mer lek, mer tvätt osv. Ända fram till kvällsmaten. Tända ljus kan göra vilken kvällsmacka som helst lite mysigare. När Fredrik kom hem var båda barnen vakna men nu sån sover dem.

Siri är extra exalterad för imorgon ska dem till Farmor medans vi föräldrar jobbar. Så mysigt att dem kunde vara där istället för på samlingsdagis. ❤️

Nej nu ska jag kika lite Netflix, vloggar osv. För målet är faktiskt att minska skärmtiden och få mer tid tillsammans när barnen är vakna. Nu är jag och Fredrik ändå på två olika våningar så äsch lika bra att förströ tiden med plattan lite. Haha.

Natti natti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *