Ett rum som vi spenderar en hel del tid i, framförallt på kvällarna i tv-soffan, och på dagarna leks det hej vilt i detta rum. 

Vi köpte vår soffa när vi bodde i lägenheten, den passade toppenbra där och vi tyckte den var så skön. Men det var några år sedan, nu de senaste åren har vi(mest jag) tyckt den varit för låg och klumpig. När jag hade som mest värk så kunde jag knappt använda soffan då den inte gav något stöd och var just låg. När vi tvättade den för några veckor sedan så gick även dragkedjan i ena divanen sönder. Det var droppen för min del. 

Så vi började leta soffor..på Mio, EM och Ikea bland annat. Jag fastnade för Ektorp men Fredrik fastnade inte för någon. Så vi letade vidare men har inte hittat någon. Jag gillar Oxford soffor men då dem är ganska dyra kändes det inte som något vi vill lägga pengar på just nu med två barn som troligen kommer skita ner den. (Ja vi vuxna spiller vi med!) 

Så här såg det då alltså ut innan, en dubbel divansoffa. Jag lagade divanens dragkedja genom att sy igen den helt istället. Det tog mig ungefär fem ljusår men det var det värt! 

Hade lagt by soffa på is, men så råkade Fredrik se en annons på köp&Sälj på Facebook där de sålde två vita ektorp soffor med tillhörande fotpall för 2000kr Jag blev överlycklig och skrev KÖPER fortare än kvickt. Tänkte att dem säkert redan var sålda, men vet ni…vi var först och fick köpa dem. Perfekt! 

Så i fredags fick Fredrik hjälp av min pappa att köra vår gamla soffa till min lillebror. Där den fick nytt liv och passade in hur bra som helst. 

Det dröjde några timmar innan vi kunde hämta våra nya, så vardagsrummet fick sig en storstädning när inga möbler var vägen. Vi passade även på att byta vägg på TV-bänk m.m då jag redan i huvudet visste hur dem nya skulle stå. 

Och någon var extra lycklig över utrymmet som blev. Att ett näst intill tomt rum kan vara så roligt. 

Och såhär blev det med dem nya, otroligt bekväma sofforna. Då vi bytte sida på tv-bänken så blev det ungefär 5 meter antenkabel för mycket, men den syns ju inte från denna vinkel, men det är till den kabeln Algot är på väg kan jag säga..Hehe. 

Idag kom tavlor och annat på plats och julen är helt utstädad från vardagsrummet. Två stora soffor men på något vis känns rummet mer öppet och välkomnande. Som ni ser så är dem vita sofforna övertäckta med plädar så gott det går, allt för att hålla dem vita så länge vi kan. 

Visst blev det stor skillnad från före?! Vi är jättenöjda och är så glada att just dem här sofforna blev våra. Ser ni hörnet där med lampan och fotpallen? Där är min virkplats! Otroligt skönt !! 
Nej nu ska vi börja natta våra två nattugglor till barn och hoppas på att i alla fall få lite kväll kvar innan vi också ska sova. 

Imorgon är det onsdag och då ska vi göra följande:

  • Väga/mäta barnen på BVC 
  • Handla
  • Tvätta och städa
  • Montera barnstolen i bilen

Som ni ser är det en hel del som ska fixas i vanlig ordning. Som alltid på onsdagar när Fredrik är ledig. 

Natti natti. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *