Och vips så har Algot hunnit bli 9 månader. Än en gång har vi ingen aning om hur det har gått till. 

En vanlig dag ser ut såhär:

8.30 vaknar och vill gå upp, så då äter vi gröt till frukost. 

Lite lek

Ca 10.30/11 tiden blir det en powernap. På ca 30min

Lek och hänger med mig i köket när jag lagar lunch. 

12.00 dags för lunch, vi kör på en hel matburk. Sen äter han själv av våran mat. 

Ca 13.30/14 sovstund, lite längre så ungefär 1-2 timmar. 

Lek och bus med storasyster bland annat. 

16:00 Mellanmål, gröt och frukt. 

Ca 17 powernap 30 minuter. 

Sen är det väldigt olika när han somnar. Han somnar för det mesta nere hos mig i soffan runt 21.30 tiden. Men kan vara vaken länge länge med. Igår somnade han tex efter 24. Phu. 

Den senaste veckan har det hänt helt otroligt mycket med motoriken. Från att ha kanat framåt och bakåt bara så har han nu fått in snitsen på att ta emot när han ramlar (för det mesta i alla fall) ta sig från magläge upp till sittande. Han kryper och står gärna på knäna med armarna i luften. Han drog sig upp till stående i förrgår. Ja det händer massor och det är väldigt roligt samtidigt som vi får ha stenkol med tanke på alla prylar som Siri lägger lite här och där. 

Alltid roligt att spana på Siris saker…Såhär står han gärna, känns som om han kommer ställa sig och traska iväg rätt som det är, men det får gärna dröja lite. Han har verkligen börjat röra sig otroligt mycket. Det går inte snabbt när ha kryper men framåt kommer han. 

Strl 80 i kläder passar toppen så han är allt en lång liten kille.

Han älskar att leka med alla leksaker på en gång så någon favorit har han nog inte fått än. Han håller humöret på top om han får mat i tid, annars blir det kaos och skrik i panik. 

Amningen har jag försökt fasa ut, men han vill inte ta flaska (varken ersättning eller välling) så för enkelhetens skull ammar han på natten och kvällen. Vissa dagar vill han amma innan han vilar osv. Men fasar ut det försöker vi göra. Dels kommer jag börja jobba varannan helg i maj och sedan eventuellt hoppa in vid behov. Siri valde själv att amma sista gången runt 10-11 månader så förhoppningsvis väljer Algot att sluta snart med. 

Bada är en favorit fortfarande😊

Ska bli spännande att se vad som händer om ytterligare en månad. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *