Ja denne kille som är väldigt tidig med allt kan jag tycka. 

Han blir 4 månader den 6 Augusti och vi hänger inte med riktigt. 

Han flyttar leksaker mellan händerna och är duktig på att ta dem till munnen och gnaga lite. Sophie giraffen är en favorit. Han upptäcker sona fötter mer och mer så det är nog bara en tidsfråga innan han greppar dem. 

Han var tidig med att skratta högt och nu göra han det flera gånger om dagen. Och det låter så härligt. 

När han var lite mindre än 3 månader (om jag minns rätt) så vände han sig från mage till rygg, och det var inte det där vanliga sättet, ni vet när huvudet är för tungt och resten av kroppen bara hänger med. Nej det var väldigt kontrollerat redan från början. 

Och nu kan han även vända över från rygg till mage! Och när han ligger på mage hasar han sig framåt med hjälp av benen och armarna. Jag är imponerad och han är så mycket rörligare än Siri, hon var dock väldigt nöjd med att ligga stilla och iaktta allt omkring. Så vi kan ju bara hoppas att Algots hetsiga sätt planar ut snart. 

När man tittar ner i spjälsängen och möts av det här leendet. Så nöjd blir man när man lyckats få mammas uppmärksamhet lite sådär extra tidigt på morgonen. Och direkt så är det full rulle som gäller. Det blir inte till att mysa kvar i sängen så värst länge utan upp och hoppa. 
Ett vanligt dygn med Algot börjar ungefär vid 7.30/8 tiden. Då vill han amma lite. Sen lek och bus en stund innan han kör en liten powernap vid 9/10 tiden. En powernap som kan vara allt från 20 minuter upp till någon timma. Sen hungrig igen efter en stund. Han äter mycket på förmiddagarna! Vid lunchtid är han för det mesta nöjd men uttråkad eftersom jag lagat mat och inte ägnat all min uppmärksamhet på honom 😉 sen sover han 1-2 ggr på eftermiddagen med. En lite längre sovstund på 1-2 timmar. Kvällen är till för amning och mys tycker Algot och då är det oftast bara jag som duger. Däremot går det mycket bättre att somna utan bröstet numer. Och då kan även Fredrik få äran att söva honom, vilket underlättar massor. Algot somnar för natten allt mellan 20-22 sen sover han till ca 02, då vill han amma. Sen samma visa vid 5 tiden. I natt sov han dock ända till 5.30 och hoppade över det där första nattmålet. Vilket jag märkte i form av två stenhårda handbollar. Ja brösten är ju inga tankeläsare direkt. 

Ja ett dygn med Algot är inte så värst tokigt faktiskt. Han är en gladskrutt! Och jag njuter av att vara mammaledig. Och att ha Siri hemma på dagarna är fantastiskt härligt. Dels för att vi får spendera alla vakna timmar tillsammans, sen hjälper hon till massor med lillebror. Springer och hämtar blöjor, myser, leker och pratar med honom. Världens bästa storasyster helt klart! 

Vi fick en skrikig och svettig start som jag sent ska glömma. Och då hade han inte ens kolik vad jag vet. Men det var jobbigt nog för oss helt enkelt. Men som tur är har nätterna varit skrikfria och bestått av mest sömn och amning vilket gjort att jag orkat med dagarna ändå. De första månaderna hann han inte vakna innan han var missnöjd. Nu vaknar han med ett leende. Jag föredrar tiden vi har nu;) 

I slutet av Agusti blir det dop för vår stora kille. Vi är inte så där troende någon av oss. Men då det är tradition i våra familjer samt att Siri är döpt kände vi att Algot också ska bli det. Vi ser det mer som en mysig dag med våra familjer där Algot får vara i fokus. 

Ha en fin dag allihopa. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *