….om Siri själv får välja!

Jag gjorde ett tappert försök att övertala Siri att en grön jacka skulle bli jättefin som höst/vinterjacka till henne. ”Ne fy mamma, jag vill bara ha en rosa!” Visade henne samma jacka i just rosa och ungen sken upp som en sol. Så vi kör på rosa jacka och gråa assessorer (stavas?) i år med helt enkelt. Jag tycker Siri passar väldigt bra i rosa men kanske hade valt en neutralare färg på jacka. Men jaja dottern är glad och jag tycker jackan ser kanonfin ut..alla nöjda! Men när hon sen kom till mig en stund senare, när jag sa att jag skulle beställa en svart jacka till mig, och tittade på mig med hundögon och sa ” snälla mamma kan inte du också ha en rosa jacka, så vi har likadana?” Ja då satte jag stop. Haha. Så svart får det bli till mig! Den här mamman klär inte i rosa. 

Det är egentligen lite ironiskt det där med att Siri har blivit supertjejig (jag vet allt det där med könsneutralt m.m) Hon älskar att leka med sina dockor och hon älskar rosa. För innan vi fick henne, innan vi visste att det var en tjej trodde jag verkligen inte att rosa skulle få en plats i vårt liv. Haha. Vi hade mycket rött och vitt till Siri när hon var nyfödd, men så fick vi en så underbar liten body i offwhite med små gammalrosa blommor på av hennes farmor & farfar. Och jag bara älskade den. Och en jeansklänning från mina föräldrar från samma märke. Newbie! Det var först då jag fick upp ögonen för det märker och just deras underbara rosa färger. Gick inte att motstå.

  
Här ser ni den blommiga bodyn jag pratade om! Blir alldeles  nostalgisk och rörd när jag tittar på gamla foton. Jag minns känslan den är samma idag, så stolt och kär i våran lilla smula att det gör ont, på ett bra och härligt sätt. Vi är så lyckligt lottade som fick en underbar start som en liten familj. Sen är vi nog överlag ganska positiva av oss så inget kändes direkt jobbigt. Att nu tre år efter fortfarande få leva i en liten lyckobubbla är underbart. Självklart har vi dagar när det inte alls är lika rosenrött(eller rosa) och Siri är smått omöjlig, men det är som tur är inte under någon längre tid, så det står vi ut med. Allt positivt väger fortfarande upp! (Får se det kan ju ändras;)…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *