Kan verkligen lägga den här semestern till en av dem bästa någonsin. Första veckan fick vi finbesök av min systeryster & Wilma. Många härliga dagar fick vi tillsammans. Sen började förberedelserna inför den stora resan till Island. Och sedan bar det av, men mer om det i ett kommande inlägg. Nu denna veckan har vi haft massa härliga dagar också.

Laserdome
När två av mina syskonbarn fyllde år så fick dem en upplevelse av oss i form av ett besök på Laserdomearenan i skövde för två spel. Team Awsome (Jag&Fredrik) mötte Team Ghost(Felix&Anton) första spelet gick kasst för mig, jag skyller det hela på att lasern i geväret inte fungerade…fick minuspoäng första rundan. Andra rundan spelade vi fyra tillsammans och mötte tre tonnåringar som ville spela lite. Vi vann STOOOORT!! Och jag kom i alla fall upp i 1890poäng och bra mycket bättre träffsäkerhet. Efter blev det mat på Max. Killarna hade riktigt roligt och önskar sig samma till nästa födelsedag, en given hit alltså.

image

Några dagar därimellan
Vi passade på att njuta i solen och av vår trädgård. Fyllde upp poolen och bara göttade oss. Siri förvandlades från badkruka till vattendjur på semestern till Island och det hängde i. Så härligt att se den lycka hon känner  när hon plaskar runt.
Jag och Fredrik turades om att svalka oss lite med. Kvällen avslutades med en fika på vårt underbara café här i stan. På ön hittar ni en supefin uteservering och underbar glass och fika har dem med.

image

En annan sak vi ofta gör här hemma är att måla, rita, kladda..ja allt som har med färg att göra är poppis (ojdå 80-talet ringde och ville ha tillbaka sitt uttryck!) Hur som helst plockade jag fram vattenfärgerna till Siri så hon kunde måla medans jag rensade ett av våra katastrofskåp. Jag visade henne hur man kan göra handavtryck, sen efter ett tag hör jag henne säga ”de e svårt med foten mamma!!” Vänder mig om och ser att hon försöker göra ett fotavtryck. Med lite hjälp gick det bra. Däremot så hade hon mer färg på sig än på pappret när hon var klar så ett litet bad i diskhon fick det bli.

image

Borås Djurpark
Vi bestämde oss lite snabbt för att åka till Borås Djurpark. Sagt och gjort, lämnade Rocky i Källefall och åkte not Borås. När vi kom till parkeringen fick vi en liten chock…så hemskt mycket bilar och väääldigt få parkeringar, men med lite cirkulerande lyckades vi vänta ut en som packade in i sin bil och åkte. Jippi.

Väl inne i parken kändes det inte alls så proppfullt. Och vädret var kanonbra. Lite molnigt men ändå behagligt varmt. Siri fick se alla djuren som hon pratar så mycket om. ”Rosa fåglar!!!” Såg hon först och det var ju såklart en av höjdpunkterna för våran rosa tjej. Elefanterna, girafferna och noshörningarna var väldigt intressanta. Ja vi såg helt enkelt massa djur. Men aporna var nog roligast så det köpte hon med sig en hem, ja i gosedjurform i alla fall. Apan blev favorit och skulle klappa alla dinosaurier, och såklart sitta på Siris axlar när hon satt på pappans axlar. Maten var under all kritik och inte alls god utan bara dyr. Getingarna gillade den däremot de små asen! Glassen däremot var underbar. Siri är inne i en period av ägande just nu. ”MIN MAMMA!!” ”MIN PAPPA!!” så igår lät det såhär om alla djuren ” Miiiin Faaaant” ” MIIIN GRAAAF” osv. Men vi förklarade lugnt och stilla att det är djurparkens djur. Tror inte hon blev glad över svaret men hon nöjde sig med det som tur var;)
Efter 5 härliga timmar med djur och tågåkning m.m så somnade hon gott i bilen och sov nästan hela vägen hem. Gullungen♥

image

Måånga fina dagar som vi kommer minnas länge länge…och än är inte semestern över. Idag har vi (mest på min begäran) en rensardag. Fredrik har varit på Åvc med en fullproppad bil och mer kan nog rensas ut…men skönt att bli av med lite idag i alla fall. När Siri vaknar ska jag ta tag i övervåningen, gaderoberna och annat som ska väck..blir nog en tur till Åvc i morgon med;) oj vad Fredrik kommer bli glad då;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *