Sovrummet gjorde vi om i Januari men eftersom bloggen inte var sammarebstvillig just då kunde jag inte lägga upp bilder på hur det blev….jag har lite blandade förebilder som jag tagit vid två tillfällen, men då ser ni vilken stil det var innan och hur det blev efter. Ganska stor skillnad när man bara byter sängkläder och lite gardiner.

 

Gardinerna byttes ut mot ljusa fräscha gardiner från H&M Home. (199kr)

 

Alla sängkläder byttes ut till vita beiga toner även alla ljusstakar m.m så det blev väldigt enhetligt, tavlorna står för den enda kontrasten egentligen. Kuddarna på sängen fyndade vi på IKEA för halva priset och båda kostade 149kr, Pläden är ett överkast och kommer även det från Ikea och kostade ca 149kr

 

Sängkläderna kommer även dem från H&M Home, gammaldags känsla med en spetskant…underbart vackra var dem!

 

Eftersom vi valde att måla väggarna vita då vi flyttade hit så kan vi när vi vill byta färg på allt annat utan att det stör. Denna gången funderade jag lite innan och kände att jo vitt blir nog väldigt bra och som tur var höll Fredrik med och hör å häpna det var han som bestämde sängkläderna…jag visade dem på nätet och han tyckte verkligen om dem och erbjöd sig att skicka efter dem direkt…vilket jag tyckte var väldigt bra.. Sen visste jag att jag inte ville ha panelgardiner igen på ett tag så det fick bli veckade hellånga gardinlängder som är vita med vitt spetstryck, och dessa fullbordade verkligen rummet. Alla prylar i en miljon olika färger fick flytta till andra rum och sedan samlade jag ihop alla vita inredningsdetaljer från de olika rummen och samlade dem i sovrummet…det som då sker är ju att det blir en ren och öppen kännsla, rummet känns större men blev ändå mysigare. Att det ser lite gammaldags ut gör att man känner sig lugn och harmonisk och det är precis det vi vill få ut.

Jag kan varmt rekomendera att man ibland då man är sugen på en förändring kollar igenom vad man har innan man köper nytt..ibland kan det räcka att göra som vi gjorde köpa nya sängkläder och gardiner och sedan ta saker från andra rum. Hela ”minimakeovern” kostade mindre än 1000 kr.. så det var det helt klart värt! Förändringen blev enorm tycker jag.

Så nu har ni fått se hur sovrummet ser ut och jag hoppas snart kunna lägga upp bilder på vardagsrummet, men det får bli längre fram då vi känner att vi är helt klara!

Vid tre tiden kommer Maria och Isac och hämtar upp mig och plånboken så ska vi till Hem och Hobby…ehum köpstoppet kanske kan vänta lite…ehum…;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *