Ja vilken dag det har varit idag..Jag gick ut och skulle invänta Fredrik vid 12 tiden eftersom hans Rockyskift började medans mitt tog slut då jag skulle åka till Skövde och jobba. Så jag och Rocky var ute och gick en sväng i godan ro och tänkte sätta oss på ”gammlingsbänken” vi hade väll suttit där sisådär en millisekund då började stora droppar falla ned, vi pratar deciliterstora droppar, så vi sprang in i busskuren för lite skydd och tur var väll det, för precis när vi hade kommit under tak ja då kom haglet.. Rocky blev nog lite orolig för min del så han hoppade upp och vaktade mig och la sig i knät (LÄS; meshunden blev rädd och vågade inte riskera att få ett ynka litet hagel på sig) Sedan kom Fredrik så jag fick skjuts till stationen=D.

Dagen på jobbet fortlöpte ganska så smärtfritt och vid 19 tiden hade vi tro det eller ej faktiskt dragit ned gallret och lämnat butiken. Efter jobbet stod Veckoinköp på schemat…boooring…men ja vi hade nog ganska skoj ändå i alla fall när jag gick med vagnen och insåg att jag hade hala glidvänliga skor och spenderade tiden med att gliiida på golvet inne på Maxi. Fredrik var väll till en början lite smått impad av mina moooves men ja det avtog ganska snart. Efter vad som kändes som en hel evighet lyckades vi även komma ut ur butiken med några få kassar som ska räcka en hel vecka..tillåt mig att tvivla!

Vi sätter oss i bilen och jag noterar att samma lampa som igår även lyser idag, bensinlampan som brukar varna för att bensinen snart(läs: när som helst) kan ta slut. Påpekar detta för Fredrik som i sin tur visar den digitala mätaren som han kollar på och den visar minsann att vi kan åka minst 10 mil till, jag framför ytterligare  tvivel men han lyssnade minsann inte ”För den digiiitala mätaren säger….osv” Men då jag inser att den digitala mätaren har sjunkit från 10 mil till 6 mil innan vi ens har nått rödljusen vid Maxis parkering på väg hem gör jag ett sista försök att få Fredrik att uppsöka en bensinmack. Men ”neeeej då det behövs inte vi klarar oss hem, den diigiitaaala mätaren visar att vi klarar oss hem”

Jaha tänkte jag skit i det då! Skyll dig själv, men min magkänsla sa att vi nog inte kommer att komma hem.. . mycket riktigt då vi tagit oss ut på stora vägen en bit, börjar bilen helt PLÖTSLIGT sakta ned alldeles av sig självt och Fredrik kan inte för sitt liv förstå vad som har hänt, bilen sakta ner ytterligare, stannar och DÖR!! Jag säger ingenting sitter och funderar ut hur lång tid det kommer att ta för Fredrik att lista ut felet, jag hade redan gjort det!

”men va faan, den startar ju inte ens, nu måste det vara något allvarligt fel” Jag sitter tyst bredvid med ett ”vad var det jag sa” leende. Fredrik fortsätter förundras över att bilen inte ens startar en liten gnutta ens på femtioelfte försöket och då kan jag inte hålla mig längre ”VAAAD VAAAR DET JAG SAAAA! BENSINSTOPP” Han tittar lite överlägset på mig och svarar..

”jo men visst men även fast bensinen är slut måste ju motorn kunna startas”

eh…ja många tankar flög igenom mitt huvud en av dem var OMG Fredrik skämtar inte!

Detta samtal utspelar sig;

A ”eh Fredrik, bilen är en bensindriven bil, den behöver bensin för att fungera”

F ”men starta måste den ju kunna göra ändå eller?!”

A ”nej eftersom det INTE finns BENSIN kvar, Det är TOMT!!”

Jag visar sedan detta grafiskt genom att dricka ur all dricka ur min mugg med sugröret,jag använde sedan min bästa dagisröst och sa följande;

A ”nu är det tomt Fredrik, då finns det inget kvar och då stannar bilen”

Efter att även ha förklarat för Fredrik att det inte bara är själva gasfunktionen som lägger av då bensinen är slut, säger han följande…hör och häpna..

F ”men kunde den inte ha förvarnat om att bensinen var slut då?!?! Alfan (den gamla bilen) började ju rycka när det var 10 liter kvar minst!”

Jag tänker tyst för mig själv hur jag ska lägga fram min nästa fras på ett lite finare sätt…men lyckas inte utan utbrister:

A ”MEN vad FAAN tror du den orangea lampan har försökt att säga dig då!!!??”

Han blir tyst, tar upp mobilen och ringer räddaren i nöden (även kallad pappa Anders) Som får slänga sig i bilen med en bensindunk och köra i princip hela vägen till Skövde endast för att kunna vända tillbaka och hamna på samma sida körbanan som vi. Och ja så fort bilen fick lite bensin i sig startade den helt utan problem! Chockerande ..nej inte direkt. så efter en del väntetid på en väg med 110km/h ordnar det upp sig och vi kan ta oss hem..

Fredrik försökte på vägen hem släta över sitt idiotiska uttalande om att bilen minsann visst kunde starta utan bensin, med att säga att det inte alls var så han menade..säkert!

Angelica + Fredrik

2 comments on “Bensinstopp…jo tack”


Fatal error: Call to undefined function the_comments_navigation() in /data/6/5/65946392-5790-4579-a37b-4cf60a301144/kortmakeri.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 29