Först vill jag bara säga GRATTIS till min storebror

för han fyller år idag!! Kram till dig!!

Idag har jag råkat ut för det som drabbar oss alla en gång i månaden, nej jag pratar inte om det som bara drabbar oss av det kvinliga släktet utan ett ord som börjar på R och slutar med ångest..Räkningar!! Ja precis Nu har jag suttit och betalat en jäkla massa räkningar och mer än halva min lön är som bortblåst, åh vad lätta jag känner mig…eller sanningen är väll att den som känner sig mest lättad är väll plånboken, den blev väldigt tunn helt plötsligt..inte konstigt det inte! Var även duktig och betalade skatten som hamnade på den underbara summan av 1600kr…dem är inte lite fräcka dem inte. Här tycker man att större delen man sliter för åker direkt in till dem, men ändå ska det krävas och betalas restskatt hit och dit..tragiskt, har nu även bestämt att jag ska besöka vårdcentralen mer ofta och även kyrkan eftersom jag ju ändå betalar en hel massa pengar till dem varje år ska man väll ändå få utnyttja deras tjänster lite eller vad tycker nI?

Det är klart att det är bra att vi har en så bra vård, men är den verkligen så bra som alla skryter och säger att den är? Jag tycker mest att det liknar ett kaos med överarbetade underbetalda människor som inte har tid att verkligen fråga sina patienter hur dem verkligen mår utan ställa diagnos så fort som möjligt utan att ens testa och se om det verkligen bara är en förkylning..syftar tillbaka på då jag var sängliggandes i 1 hel vecka utan att äta och få komma till vårdcentralen var näst intill omöjligt. Ringde flera gånger och vad fick jag till svar. Det är bara en vanlig förkylning Och när jag väl fick en tid så fick jag bara svaret”Du är bara lite förkyld och känsligare än andra, vila och ät alvedon och ipren så blir du snart frisk” Eh ne jag blev inte frisk slutade med att jag blev släpad till Falköping i stället där dem kunde konstatera att jo du är inte frisk ”No shit sherlock” Hade en sänka på 160 och lunginflamation…tack för diagnosen synd att den kom så sent att jag fick vara sjukskriven i en månad…bye bye money. Nej nog om den tiden det var allt ganska längesedan det inträffade.

Och så till lite andra saker som skattepengarna ska gå till, Skolan, visst är det underbart att våra barn får gå i skolan, men idag är det verkligen inte som då jag gick i skolan, då hade jag underbara lärare som verkligen brann för att lära barn nya saker och som kämpade för att skapa en harmonisk balans för barnen i skolan. Idag är det mest utarbetade människor som antingen har varit lärare waaay to long eller som precis kommit ut från skolan själva, och brinner för att lära ut men dessa lärares drömmar krossas ganska snart av för mycket elever i varje klass..elever som inte är ett dugg tacksamma för att ha privilegiet att gå i skolan gratis utan som hellre gör livet surt för andra barn och lärare. Jag har så svårt att förstå hur det har kunnat bli så här. Ungdomar idag tar väldigt mycket för givet och jag tror att det är allas fel absolut inte bara föräldrarnas.

Vad har jag glömt, ja äldrevården är väll lite av ett skämt. Även där är det underbetalade utarbetade människor som sliter dagarna i ända för att försöka hinna med allt arbeta som egentligen skulle utföras av några till. Det sociala kommer någonstans ganska långt ned på listan och våra äldre som ju är dem som kämpat i hela sina liv blir lätt bortglömda. Änglarna som arbetar, dem som borde tjäna mest pengar för deras underbara arbete är dem som knappt får ihop till hyra och familj. Tänk vad underbart om våra äldre kunde få en fristad och ett underbart slut på deras liv istället för att fasa över att hamna på ”hemmet” och bli bortglömda. 

De svenska fängelserna ses som ett skämt i andra länder. Hur fel är det inte att våra fångar och interner har det bättre än vår framtid i form av barnen och vår bakgrund i form av våra äldre? Maten är framförallt mycket bättre i våra fängelser än i någon skola och på något boende. Tillgång till Gym, nya filmer, underbar mat, arbete och studier. Visserligen sitter dem inlåsta och jag kan i vissa fall känna sympati men jag tycker ändå inte att dem ska ha det bättre än alla andra. Dem sitter där trots allt av en anledning; ett eget val..och hur man än vrider och vänder på det så är de flesta inte oskyldiga. Jag tycker att det är bra att dem kan utbilda sig i fängelset, så att då dem har suttit av sitt straff kan börja nya liv på utsidan, men här ute finns det väldigt många som får studieskulder för att försöka utbilda sig.. och de fria människorna som inte har gjort något fel tycker jag förtjänar lite bättre än en som sitter inne för mord eller våldtäkt eller en pedofil. Så jag tycker att någonstans i vårt sammhälle och i vårt land, har det blivit fel.

Någon som håller med mig?

Ni kanske undrar om jag råkade vakna på fel sida idag eller om något annat har gått emot mig, nej inte egentligen men jag är mest förundrad över hur mycket pengar som bara försvinner till ingen nytta alls. Det sved en aning extra när jag tryckte bekräfta på alla mina inlagda räkningar…NOG OM DET.

 

Annars idag har jag tagit det lungt har vart ledig och kännt mig lite snurrig och sliten..men så fort Fredrik kommer hem ska vi åka iväg till IKEA och Jönköping, ska köpa mat till voffen och lite smått och gott på IKEA…uppdaterar efter hemkomsten!

 

Ses ikväll!!

 

2 comments on “Räkningar och funderingar kring skattepengar..”

Fatal error: Call to undefined function the_comments_navigation() in /storage/content/17/169817/kortmakeri.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 29