Jag har nu med frustration och tårar gjort en polisanmälan angående misshandel/djurplågeri, som jag bevittnade tidigare idag. då jag inte vet namnet på mannen så var det svårt att göra en anmälan tyvär. Så nu har jag även mejlat en insändare till Västgötabladet här i Tidaholm, så vi får väll se om den hamnar i tidningen eller ej. Ni kan läsa den här än så länge;

Tidigare idag bevittnade jag något som gjorde mig oerhört upprörd minst sagt. Händelsen utspelade sig i området kring Stormsvalan här i Tidaholm (Södra Ringvägen/ Stallängsvägen). Jag var ute med min hund då en annan hund kom framspringande, allt gick bra och hunden var mest nyfiken och ville hälsa. Då ägaren kom hade han först lite svårt att få tag på sin hund och började ryta på den, och det kanske inte är så konstigt MEN då vi fortsätter därifrån hör jag yl av smärta och piskrapp så jag vänder mig om och ser att mannen har slängt ned hunden på rygg, vikt läderkopplet och slår med all sin kraft hunden över magen. Jag reagerar självklart och frågar vad han håller på med och då han inte slutar höjer jag rösten och säger att det där inte är OK! Då kollar han bort mot sin andra hund och svarar något i stil med ”förr eller senare lyssnar dem” Jag har sagt mitt och börjar gå därifrån då jag åter igen hör honom börja slå sin hund ytterligare ett 10 tal gånger. Säger återigen till honom på skarpen att sluta, och att man inte får göra så, och att jag fullkomligt struntar i om det är hans hund, men så där gör man inte!! Han bryr sig inte denna gång heller. Och när jag kommit ytterligare en ganska lång bit bort hör jag ytterligare misshandel på hans hund. Är detta OK? Absolut inte!! Jag har svårt att tro att jag är den enda som har bevittnat denna händelse och jag är övertygad om att det inte är den första eller sista gången han misshandlar sin hund. Jag har gjort en polisanmälan, men då jag tyvärr inte vet vad han heter så blir det hela mycket svårare. Har någon mer sett något sådant inträffa i närheten så hoppas jag ni reagerar och att ni liksom jag gör en polisanmälan.

 

Upprörd Hundägare

Angelica

Sådant hat jag kände har jag inte känt tidigare, och jag mår fruktansvärt dåligt, undrar vad som sker bakom stängda dörrar egentligen! mannen brydde sig inte ens om att jag sa till han gång på gång, höjde rösten till och med och han tyckte inte att det var något konstigt med att jag sa till han, han fortsatte bara! Nu i efterhand ångrar jag att jag inte tog upp mobilen och filmade eller tog kort på han, men vilken normal människa hade gjort något sådant? Jag blev chockad och så illa berörd att jag senare bara grät och grät, det är fruktansvärt. Hur kan man tro att misshandel hör till då man lär hundar lydnad?? Helt oförklarligt! Ska hålla ögonen öppna och vara förberedd är tyvär övertygad om att det blir en nästa gång!!

 

Orkar inte skriva om allt rolig jag har haft idag, det får komma i morgon, jag mår illa och skäms för att sånna människor får köpa hundar över huvudtaget!! Ska fråga runt i kvarteret och se om någon mer har sett han och vem han är. Jag ska om jag får reda på vem han är göra ytterligare en polisanmälan. Dem jag pratat med har sagt att det var bra att jag verkligen reagerade och sa till han! Men jag ångrar att jag inte gjorde mer!!

 

Ses i morgon!

 

 

 

4 comments on “Inte alls OK!!”

Fatal error: Call to undefined function the_comments_navigation() in /storage/content/17/169817/kortmakeri.se/public_html/wp-content/themes/adelle/comments.php on line 29